• Je wilt een webinar inplannen met een externe webinar tool die deelnemers vanaf hun learning journey kunnen starten.
  • Je wilt deelnemers na afloop een beoordeling geven.

Welke rol heb je nodig?

Ontwerper

1) Plan een meeting in via een externe tool

Dit kan bijvoorbeeld via Join.me, appear.in, webex, go to meeting, go to webinar, Adobe Connect, ClickWebinar of Socrative.

Deze tools zijn o.a. ontwikkeld voor het organiseren van online meetings. Maak bij één van deze tools een account aan en plan een meeting in. Vervolgens kun je de link naar deze meeting in de Webinaractiviteit in aNewSpring zetten.

Webinartools waarbij elke deelnemer een aparte link krijgt, kunnen in deze activiteit niet gebruikt worden.

Klik via de tab Templates op Aanpassen bij het betreffende template. Klik onder de tab Template op +Activiteit en kies voor Webinar

2) Stel de activiteit in

Na het publiceren is niet alles meer aanpasbaar. Deze instellingen zijn hieronder gemarkeerd met een *.

Omschrijving
In de omschrijving kun je een toelichting geven op de activiteit. Omdat de webinar direct in een andere tab geopend wordt nadat de deelnemer op Start klikt in de journey, zal bij het toevoegen van een omschrijving eerst de activiteit zelf geopend worden waarna deelnemers middels de knop Open content naar de webinar toe kunnen gaan.

Link*
Plaats hier de link die verwijst naar de meeting in de webinar tool. Je hoeft niet perse een link in te vullen, dat kunnen de begeleiders ook zelf doen in hun eigen uitvoeringen.

De link is na het publiceren niet meer aan te passen in het template, maar de begeleider heeft nog wel de mogelijkheid om dat te doen. Zie hiervoor het artikel Webinar organiseren.

Voeg deze activiteit toe in het advies
De webinar wordt standaard niet als suggestie getoond aan het eind van activiteiten omdat het vaak op een eigen tijdstip plaatsvind. Door het vinkje aan te zetten, kun je hem alsnog in het advies laten terugkomen.

Beoordeling toegestaan*
De makkelijkste manier om de slagingsgrens in te stellen is door Percentage te kiezen. Toch liever afronden op decimalen, hele- of halve cijfers? Lees dan eerst het artikel Hoe stel ik het slagingspercentage van een toets correct in, in verhouding met het cijfer?