De instellingen kun je vinden door in het template op Aanpassen te klikken bij een activiteit en te gaan naar de tab Instellingen

Na het publiceren is niet alles meer aanpasbaar. Deze instellingen zijn hieronder gemarkeerd met een *.

Titel en afbeelding van de activiteit

Titel
Pas de titel van de activiteit aan door erop te klikken.

Omschrijving
Komt onder de titel te staan in de learning journey

Afbeelding
Voeg een afbeelding/icoon toe door op het plaatje te klikken. Deze afbeelding wordt in het leerpad naast de activiteit getoond. Als je nog niets hebt ingevuld dan zie je een grijs icoontje.

De afbeelding zal verkleind/vergroot worden naar 48x48 pixels. Het is dus raadzaam om een vierkante afbeelding toe te voegen van een niet al te groot formaat.

Algemene instellingen voor les, opdracht, documentatie en toets

De onderstaande instellingen gelden vooral voor activiteiten van het type les, opdracht, documentatie en toets. De andere activiteiten hebben meer specifieke instellingen en worden in aparte artikelen behandeld.

Pogingen / Score

Bij een activiteit van het type "Toets" kun je hier het aantal pogingen en score-gerelateerde instellingen bepalen. In het artikel 'Toets activiteit instellen' vind je meer informatie over deze opties.

Ranking van deelnemers tonen bij resultaten*
Deze optie is beschikbaar als in de template-instellingen de optie "Een highscore lijst warmee deelnemers hun prestaties met elkaar kunnen vergelijken" aan staat.
Als je deze optie aan zet, worden punten toegekend aan deelnemers. Deze worden in een ranking weergegeven. Deelnemers kunnen zo elkaars scores vergelijken en kijken wie het hoogst scoort.

Feedback

Feedback geven
Bepaal wanneer deelnemers de feedback op de vragen mogen zien. Zo kun je onder andere bepalen of een deelnemer achteraf alleen de score ziet, of dat feedback pas na een bepaalde datum zichtbaar wordt. Deze instelling staat standaard op Alles na toets. Verder kun je nog uit de volgende opties kiezen:

• Alleen score na toets: na het afronden van de toets ziet de deelnemer alleen maar de score, en niet welke vragen goed of fout zijn beantwoord. Kies deze optie als deelnemers een toets meerdere keren moeten doen, en je niet wil dat ze voor de volgende poging kunnen kijken welke vragen goed of fout waren.
  • Alleen advies na toets: na het afronden van de toets ziet de deelnemer alleen het advies voor de volgende activiteit.
  • Alles / score / antwoorden na datum: bepaal een datum vanaf die de deelnemer alles, de behaalde score, of de antwoorden in kan zien. Kies deze optie als je wil dat deelnemers deze gegevens pas na een bepaalde kunnen zien om te voorkomen dat deelnemers die de toets al gedaan hebben hun resultaten met deelnemers delen die hem nog niet hebben gedaan.
  • Alles  / score / antwoorden na aantal dagen: feedback wordt pas een aantal dagen nadat de deelnemer de toets heeft afgerond getoond.
  • Niets: deelnemers zien helemaal geen feedback na het afronden van de toets.

Toon controleerknop
Zet deze optie aan als je deelnemers na iedere vraag de gelegenheid wilt geven om de vraag te controleren en de feedback te zien of het goed of fout was.

Tijd

Geschatte activiteitsduur
Geef de deelnemers een indicatie van hoe lang de activiteit duurt. Dit wordt weergegeven in de learning journey. Deelnemers kunnen zo inschatten hoe lang ze met de activiteit bezig zullen zijn.
Stel de tijd uren en minuten in.

Maximale tijdsduur
Vul de tijd in waarbinnen de deelnemer de activiteit moet afronden. Deelnemers zien bij een activiteit met een maximale tijdsduur een pop-up zodra ze met de activiteit beginnen. Zodra de deelnemer in die pop-up op "Start" klikt, begint de teller.

De deelnemer heeft in de activiteit geen knop om terug te gaan naar het leerpad. Vragen die na afloop van de tijdsduur nog niet zijn beantwoord worden fout gerekend.

Navigatie binnen activiteit

Vragen overslaan *
Als je deze optie aan zet hoeven deelnemers niet per se een vraag te beantwoorden. Onbeantwoorde vragen worden standaard fout gerekend op het moment dat de antwoorden worden verzonden. Vragen die zijn overgeslagen worden weergegeven in een lichte kleur in de cijfernavigatie links onder in het scherm.

Is deze optie uitgevinkt? Dan verschijnt er een pop-up op het moment dat de deelnemer een vraag probeert over te slaan met de waarschuwing dat hij pas verder kan gaan nadat de vraag beantwoord is.

Beantwoorde vragen aanpassen *
Deelnemers mogen terug om antwoorden van vragen te wijzigen. Dit kunnen ze doen door op de vorige knop te klikken binnen de activiteit, of door te klikken op de cijfers in de navigatie onderin het scherm. Staat deze optie uitgevinkt? Dan zien deelnemers alleen de volgende knop rechts onderin in het scherm.

Terug naar overzicht (later vervolgen) *
Als je deze functie aan zet, zien deelnemers de knop 'Terug naar overzicht'. De activiteit kan op een later tijdstip worden vervolgt.

Overige opties

Deelnemers beoordelen open vraag zelf / Begeleiders beoordelen de open vragen*
Kies wie de open vragen beoordeelt aan de hand van het modelantwoord.
Als de begeleider de opdracht beoordeelt, kun je optioneel de optie "Activiteit kan herbeoordeeld worden" aanvinken. De begeleider kan dan achteraf de beoordeling herzien.

Maak vragen MemoTrainbaar nadat activiteit is voltooid*
Laat vragen vrijkomen in de MemoTrainer nadat de activiteit is afgerond door de deelnemer. Dit is handig als je wil dat deelnemers bepaalde vragen pas in de MemoTrainer krijgen als ook de bijbehorende activiteit is afgerond.

Ben je het vinkje vergeten aan te zetten voor het publiceren? Je kan de vragen dan alsnog in de activiteit via de tab Extra MemoTrainbare vragen selecteren.

Binnen deze activiteit mag gediscussieerd worden
Je kunt per activiteit de discussiemogelijkheid aan-/uitzetten. Deelnemers kunnen dan berichten plaatsen per vraag / inhoudsdeel in de activiteit waarmee ze op elkaar kunnen reageren. Deze functie is alleen beschikbaar als "Discussies in activiteiten" in de template-instellingen aan staat.

Toelichting bij start van de activiteit

De tekst of het inhoudsdeel dat je hier selecteert of toevoegt, zal in een pop-up verschijnen aan het begin van de activiteit. Je kan op deze manier nog wat extra uitleg over de activiteit tonen, voordat deelnemers aan de slag gaan.

Toelichting bij het einde van de activiteit

De tekst of het inhoudsdeel dat je hier selecteert of toevoegt, zal in een pop-up verschijnen aan het einde van de activiteit. Zo kun je deelnemers aan het einde van een activiteit meer informatie tonen over bijvoorbeeld de volgende stappen of links naar extra studiemateriaal.

Geavanceerde instellingen

Je kunt hier een Externe ID toevoegen aan de activiteit om bijvoorbeeld te gebruiken met de API.

Meer weten over het gebruik van API en andere koppelingen? Lees dan zeker onze artikelen over API, Webhooks en Single Sign-On (SSO).

Activiteit testen

Het is raadzaam om de activiteit altijd eerst te testen voor je hem publiceert. Klik hiervoor op Update en test rechts bovenin de activiteit. Zo kun je checken of alles goed staat, voordat je de activiteit publiceert.