De instellingen kun je vinden door in het template op Aanpassen te klikken bij een activiteit en te gaan naar de tab Instellingen

Na het publiceren is niet alles meer aanpasbaar. Deze instellingen zijn hieronder gemarkeerd met een *.

Titel en afbeelding van de activiteit

Titel
Pas de titel van de activiteit aan door erop te klikken.

Omschrijving
Komt onder de titel te staan in de learning journey

Afbeelding
Voeg een afbeelding/icoon toe door op het plaatje te klikken. Als je nog niets hebt ingevuld dan zie je een grijs icoontje.

De afbeelding zal verkleind/vergroot worden naar 48x48 pixels. Het is dus raadzaam om een vierkante afbeelding toe te voegen van een niet al te groot formaat.

Op onze community staat een post met 40 gratis iconen die je hiervoor kunt gebruiken.

Algemene instellingen voor les, opdracht, documentatie en toets

De onderstaande instellingen gelden vooral voor activiteiten van het type les, opdracht, documentatie en toets. De andere activiteiten hebben meer specifieke instellingen en worden in aparte artikelen behandeld.

Feedback

Feedbacktype
Bepaal wanneer deelnemers de feedback op de vragen mogen zien. Dit staat standaard op Alles na toets

Toon controleerknop
Zet deze optie aan als je deelnemers na iedere vraag de gelegenheid wilt geven om de vraag te controleren en de feedback te zien of het goed of fout was.

Tijd

Geschatte activiteitsduur
Geef de deelnemers een indicatie van hoe lang de activiteit duurt. Dit wordt weergegeven in de learning journey.
Stel uren en minuten in.

Maximale tijdsduur
Vul de tijd in waarbinnen de deelnemer de activiteit moet afronden.

Navigatie binnen activiteit

Vragen overslaan *
Deelnemers hoeven niet perse een vraag te beantwoorden. Onbeantwoorde vragen worden standaard fout gerekend op het moment dat de antwoorden worden verzonden. Vragen die zijn overgeslagen worden weergegeven in een lichte kleur in de cijfernavigatie links bovenin het scherm. Is deze optie uitgevinkt? Dan verschijnt er een pop-up op het moment dat de deelnemer een vraag probeert over te slaan met de waarschuwing dat hij pas verder kan gaan nadat de vraag beantwoord is.

Beantwoorde vragen aanpassen *
Deelnemers mogen terug om antwoorden van vragen te wijzigen. Dit kunnen ze doen door op de vorige knop te klikken binnen de activiteit. Of door te klikken op de cijfers in de navigatie onderin het scherm. Staat deze optie uitgevinkt? Dan zien deelnemers alleen de volgende knop, rechts onderin in het scherm.

Terug naar overzicht (later vervolgen) *
Deelnemers zien de knop 'Terug naar overzicht'. De activiteit kan op een later tijdstip worden vervolgt.

Overige opties

Deelnemers beoordelen open vraag zelf *
Begeleiders beoordelen de open vragen*
Kies wie de open vragen beoordeeld aan de hand van het modelantwoord.
Als de begeleider de opdracht beoordeeld, kun je optioneel aanvinken dat de hij de beoordeling achteraf kan herzien.

Maak vragen MemoTrainbaar nadat activiteit is voltooid*
Laat vragen vrijkomen in de MemoTrainer nadat de activiteit is afgerond door de deelnemer.

Ben je het vinkje vergeten aan te zetten voor het publiceren? Selecteer de vragen dan alsnog via de tab Extra MemoTrainbare vragen.

Binnen deze activiteit mag gediscussieerd worden
Je kunt per activiteit de discussiemogelijkheid aan/uitzetten. Deelnemers kunnen dan berichten plaatsen per vraag / inhoudsdeel in de activiteit waarmee ze op elkaar kunnen reageren. Alleen beschikbaar voor social- en game-based learning.

Toelichting bij start van de activiteit

De tekst of het inhoudsdeel dat je hier selecteert of toevoegt, zal in een pop-up verschijnen aan het begin van de activiteit.

Toelichting bij het einde van de activiteit

De tekst of het inhoudsdeel dat je hier selecteert of toevoegt, zal in een pop-up verschijnen aan het einde van de activiteit.

Geavanceerde instellingen

Je kunt hier een Externe ID toevoegen aan de activiteit om bijvoorbeeld te gebruiken met de API.

Game-based learning instelling

Ranking van deelnemers tonen bij resultaten
Bij activiteiten waar gescoord kan worden, zoals toetsen en opdrachten, worden punten toegekend aan deelnemers. Deze worden in een ranking weergegeven als je deze optie aanzet bij de activiteit.

Het is raadzaam om de activiteit altijd eerst te testen voor je hem publiceert. Klik hiervoor op Update en test links bovenin de activiteit.