• Je wilt deelnemers uitnodigen voor een praktijkdag, examen moment in de klas of een ander georganiseerd event.
  • Het event vind plaats op meerdere dagen/tijdstippen en je wilt deelnemers de gelegenheid geven om een gewenst tijdstip te kiezen.
  • Je wilt bijhouden welke deelnemers wanneer komen.
  • Je wilt het event pas door laten gaan bij een minimaal aantal deelnemers
  • Je wilt een limiet instellen voor hoeveel deelnemers er maximaal kunnen deelnemen.

Nodige rollen om dit uit te voeren

Beheerder en Ontwerper

Omdat je een event in meerdere learning journeys beschikbaar kunt maken, stel je dit op hoog niveau in. Ga naar de tab Events.

1) Maak een event aan

Klik op + Event om een nieuw event aan te maken.

2) Vul de details in van het event

Geef het event een beschrijving, datum, tijd en locatie. Je kunt ook een minimum en maximum aantal deelnemers invullen. Minimum is het minimum aantal aanmeldingen dat nodig is om het event door te laten gaan. De deelnemer kan dan ook zien of er genoeg deelnemers zijn.
Bij maximum kun je instellen hoeveel deelnemers zich maximaal kunnen aanmelden. Wanneer dat is bereikt, worden er geen nieuwe aanmeldingen geaccepteerd.

3) Koppel begeleiders aan het event

Dit doe je door onder de tab Begeleiders op Selecteer begeleider te klikken. Deze personen kunnen het event bekijken (onder de tab Begeleiden --> tab Events) en zien welke deelnemers zich hebben aangemeld. Als bij Beoordeling iets is ingesteld (zie hieronder), dan kunnen zij ook een beoordeling geven

Artikelen die kunnen helpen bij deze stap:Rollen en rechten toekennen aan gebruikers
Events begeleiden

4) Stel een beoordeling in (optioneel)

Onder de tab Beoordeling kun je instellen of deelnemers een beoordeling moeten krijgen op het event. Standaard staat dit uit (Geen beoordeling). Wanneer een begeleider dit heeft beoordeeld, wordt er een notificatie naar de deelnemer verstuurd.

5) Geef het event de juiste status

Bovenaan de pagina kun je de Event status aanpassen. Standaard staat deze op Niet bevestigd, als je zeker weet dat het event doorgaat kun je hem op Bevestigd zetten. Of op Annuleren om het event te annuleren. Wanneer deze status wordt gewijzigd, krijgen alle aangemelde deelnemers hierover een notificatie per mail.

Degene met de rol 'Omgevingsbeheerder' kan de tekst van de notificaties 'Event status gewijzigd' en 'Event beoordeeld' aanpassen. Zie hiervoor ook Notificatiemails aanpassen.

De Inschrijving staat standaard op Open. Door deze op Gesloten te zetten, kunnen deelnemers zich niet meer aanmelden.

6) Maak een event activiteit aan in het template

Dit is een stap voor de ontwerper. Klik via de tab Templates op de knop Aanpassen bij het template waar het event in moet komen. Klik op +Activiteit en kies voor Event. Mocht het template al gepubliceerd zijn, dan kun je de activiteit direct publiceren.

Artikelen die kunnen helpen bij deze stap:
Stap 2 - Leerpad maken van de Tutorial: Hoe zet ik een simpel leerpad op?Template publiceren

7) Koppel het event aan de activiteit

Ga hiervoor naar de tab Templates en klik op Instellingen bij de uitvoering. Klik onder de tab Activiteiten op Beheer Events.

Klik op Selecteer Event om het juiste event toe te voegen. Deze kun je ten allen tijd weer weghalen uit de activiteit. Als je wilt kun je ook meerdere events koppelen. Nadat je op Update hebt geklikt, kunnen deelnemers zichzelf inschrijven.