Met condities kun je instellen wanneer een activiteit beschikbaar moet komen voor je deelnemers.

Condities stel je in op blok- of activiteitniveau. Klik bij de activiteit of blok op Aanpassen.

Hieronder volgen enkele scenario's voor het gebruik van condities.

Scenario 1 - Toets

Na elk onderwerp in de learning journey moeten deelnemers een toets maken. Deze valt pas vrij als alle activiteiten van dat onderwerp zijn gedaan.

• Klik op Aanpassen bij de toets.
  • Klik onder de tab Condities op Toevoegen.
  • Kies de conditie: '... nadat activiteit "X" is afgerond'
  • Selecteer in het dropdown menu de activiteit die eerst afgerond moet worden.
  • Voeg deze conditie net zoveel toe als dat er activiteiten over het onderwerp zijn.
  • Vink Niet beschikbare activiteit verbergen uit, zodat de toets zichtbaar is in de learning journey.

Scenario 2 - Certificaat

Je wilt een certificaat laten vrijvallen als de deelnemer is geslaagd voor een toets.

• Klik op Aanpassen bij het certificaat.
  • Klik onder de tab Condities op Toevoegen.
  • Kies de conditie: '... nadat activiteit "X" is afgerond met resultaat "Geslaagd" of "Gezakt"'.
  • Selecteer in het dropdown menu de toets en Geslaagd.
  • Vink Niet beschikbare activiteit verbergen uit, zodat het certificaat al zichtbaar is in de learning journey.

Scenario 3 - Beperkt beschikbaar

Je plant een workshop en deelnemers moeten zich in de week ervoor hierop voorbereiden alvorens ze zich kunnen inschrijven voor dit event. Ze hebben tot een dag voor de workshop de kans om dit te doen.

• Klik op Aanpassen bij de inleveropdracht die deelnemers eerst moeten maken.
  • Klik onder de tab Condities op Toevoegen.
  • Voeg de volgende condities toe: '... vanaf "X" datum' en stel de datum in.
  • Vink Verstuur notificatie naar deelnemers aan om ze op de hoogte te brengen van deze nieuwe activiteit.
  • Verberg deze activiteit voor hij beschikbaar komt.

• Klik op Aanpassen bij de eventactiviteit.
  • Klik onder de tab Condities op Toevoegen.
  • Voeg de volgende condities toe: 'nadat activiteit "X" is afgerond' en '... tot "X" datum'.
  • Er moet aan alle condities worden voldaan om beschikbaar te zijn.
  • Kies in het dropdown menu de inleveropdracht en stel de datum in.
  • Laat 1 dag voor de deadline weten dat de activiteit weer op slot gaat.

De tekst van de notificatie kun je via de knop Mailinhoud aanpassen onder de tab Instellingen nog veranderen. Het gaat dan om de notificaties Activiteit beschikbaar vanaf en Activiteit beschikbaar tot.

Lees ook: Notificatiemails aanpassen in aNewSpring

Condities die te maken hebben met een datum, kun je per cursusuitvoering instellen. Zie hiervoor het supportartikel Uitvoering instellingen - Tab: Activiteiten.

Scenario 4 - Geef een selecte groep toegang

Je wilt je deelnemers de opdracht geven om een video op te nemen. Je wilt dat deelnemers in een kleine groep feedback op elkaars video gaan geven.

• Maak per groepje een video inleveropdracht aan.
  • Klik op Aanpassen bij de video inleveropdracht.
  • Klik onder de tab Condities op Toevoegen.
  • Zet het vinkje Niet beschikbare activiteit verbergen aan.
  • Voeg de condities "... als een deelnemer expliciet toegang heeft gekregen" toe.
  • Vink aan dat deelnemers kunnen zien wie er nog meer toegang heeft.
  • Als het template gepubliceerd is, kun je in de uitvoering instellen welke deelnemers welke activiteit tot hun beschikking hebben.
  • Zie hiervoor het supportartikel 'Cursusuitvoering instellingen - Tab: Activiteiten Deelnemers'.

Scenario 5 - Herkansing

Als een toets niet gehaald is, krijgen deelnemers de kans om een herkansing te doen.

In dit scenario hoef je niet perse condities te gebruiken. Maak daarom gebruik van het artikel Hoe zet ik een herkansing klaar?