• Je hebt een groep deelnemers die je wil inschrijven voor dezelfde uitvoeringen.
  • Je wilt een rapportage maken over een specifieke groep deelnemers.

Welke rol heb je nodig?

Beheerder

Klik onder de tab Gebruikers op Groepen. Ga naar de tab Deelnemers.

1) Maak een deelnemersgroep aan

Als de uitvoering eenmaal is aangemaakt is het niet meer mogelijk om een deelnemersgroep te koppelen. Maak de groepen dus van tevoren aan.

Klik op +Deelnemersgroep en vul in de pop-up de naam in.

2) Maak een groep in een groep aan

Je kunt een groep in een bestaande groep zetten wat heel handig is als je een aantal uitvoeringen hebt waar iedereen voor ingeschreven moet worden en nog wat uitvoeringen die je voor een specifieke groep hebt klaargezet, zoals in dit voorbeeld:

Als je groepen in een groep wilt plaatsen kun je dit, vanwege de flexibiliteit, het beste inrichten voor je uitvoeringen koppelt aan de groep.

3) Voeg de deelnemers toe aan de groep

Klik op de knop Toevoegen om de deelnemers in de groep te zetten.

Als je de groep 'Alle deelnemers' koppelt aan de uitvoering, zullen alle 7 deelnemers ingeschreven worden. Koppel je alleen 'Sector A' dan worden alleen de eerste 3 deelnemers ingeschreven.

4) Deelnemers ontkoppelen

Je kunt deelnemers één voor één ontkoppelen uit het overzicht. Of klik op Aanpassen bij de groep, je kunt deelnemers dan ontkoppelen met een bulkactie.

Je hebt 3 opties:

• Deelnemer enkel uit groep verwijderen.
    De inschrijving(en) blijven bewaard.
  • Verwijder deelnemer uit groep en uit gekoppelde uitvoeringen.
    De voortgang blijft bewaard en de status van de inschrijving gaat op 'verlopen.
  • Deelnemer uit groep en uitvoeringen verwijderen, en voortgang wissen.
    In dit geval worden de uitvoeringen die gekoppeld zijn aan de groep ook verwijderd. Alle resultaten zullen gewist worden.

Meerdere deelnemers ontkoppelen, maar niet allemaal? Je kunt de vinkjes klikken en slepen:

5) Koppel de subomgeving en andere instellingen

Deze stap is optioneel. Als je een subomgeving koppelt kunnen gebruikers met de rol reseller (die ook toegang hebben tot die subomgeving) de groep koppelen in een uitvoering die zij aanmaken.

Klik hiervoor in de groep op Meer en Koppel subomgevingen.

Geeft toegang tot...

Hieronder vind je de uitvoeringen die gekoppeld zijn aan de deelnemersgroep.

Externe ID

Vul deze in als je deelnemers in een groep wilt importeren.

Deelnemersgroep gebruiken in rapportages

Je kunt een deelnemersgroep ook gebruiken om hierop te rapporteren in een custom rapportage. De groep is dan te selecteren bij stap 4 Filteren.