Hieronder vind je de kolomnamen die gebruikt kunnen worden in het importbestand voor gebruikers. Je kunt hierbij gebruik maken van het volgende voorbeeldbestand:
example-import.xlsx

Als je klaar bent met het invullen van de gegevens, sla het bestand dan op als CSV en volg de instructies op in het artikel gebruikers importeren.

Gender - Optioneel
Vul hier het geslacht in. Als je het invult, moet je"male" of "female" invullen. Vul je iets anders in, dan zal er een foutmelding ontstaan.

Title - Optioneel
Dit is de aanhef, bijvoorbeeld "mevr".

ExternalID - Optioneel
Een Extern ID is nodig in combinatie met een extern systeem of onze API.

FirstName - Verplicht
Hier vul je de voornaam in.

MiddleName - Optioneel
Hier vul je het tussenvoegsel in.

LastName - Verplicht
Hier vul je de achternaam in.

Login - Verplicht
Vul hier het e-mailadres in van de deelnemer.
Of de inlognaam als ingesteld staat dat deelnemers niet moeten inloggen met een e-mailadres.

Password - Optioneel
Hier vul je het wachtwoord in. Als je deze kolom niet invult, zal er een wachtwoord gecreëerd worden.

Tip: Laat het systeem wachtwoorden genereren door bij het importeren te kiezen voor 'Wachtwoord genereren'.

ForcePasswordChange - Optioneel
Vul hier "yes" in om gebruikers het wachtwoord te laten wijzigen nadat ze voor de eerste keer zijn ingelogd.

Renewable - Optioneel
Vul hier "no" in om gebruikers niet automatisch verlengbaar te maken.

Email - Verplicht
Hier vul je het e-mailadres in.

Initials - Optioneel
Hier vul je de initialen in.

Function - Optioneel
Hier kun je de functie van iemand binnen een bedrijf invullen.

Company - Optioneel
Hier vul je de bedrijfsnaam in.

DateOfBirth - Optioneel
Hier vul je de geboortedatum in.

Let op: Het juiste formaat hiervoor is jjjj-mm-dd. Excel past dit automatisch aan naar het verkeerde formaat bij het openen van het bestand. Kies in Excel niet voor een Datumvak, maar voor een Tekstvak. Dan is het wel mogelijk om de notatie goed te krijgen.

TelephoneNumber - Optioneel
Hier vul je het telefoonnummer in.

CellPhoneNumber - Optioneel
Hier vul je het mobiele telefoonnummer in.

Address - Optioneel
Hier vul je het adres in.

Zip - Optioneel
Hier vul je de postcode in.

Residence - Optioneel
Hier vul je de woonplaats in.

Country - Optioneel
Hier vul je het land in.

Custom1 - Optioneel
Indien er door aNewSpring een extra veld is toegevoegd aan jullie omgeving, vul dan hier de waarde voor dat veld in.

Custom2 - Optioneel
Dit werkt hetzelfde als Custom1.

Custom3 - Optioneel
Dit werkt hetzelfde als Custom1.

Custom4 - Optioneel
Dit werkt hetzelfde als Custom1.

Custom5 - Optioneel
Dit werkt hetzelfde als Custom1.

Role - Optioneel
Vul hier de rol van de gebruiker in, als je niets invult wordt de gebruiker standaard een deelnemer. Dit zijn de opties:

• STUDENT (Deelnemer)
  • TEACHER (Begeleider)
  • AUTHOR (Auteur)
  • DESIGNER (Ontwerper)
  • MENTOR (Mentor)
  • ADMINISTRATOR (Beheerder)
  • RESELLER (Reseller)
Let op: Met behulp van het importbestand is het mogelijk om deelnemers toe te voegen aan de uitvoering en begeleiders en mentoren aan een groep. Gebruikers met andere rollen kun je alleen importeren, daarna moet je ze nog handmatig koppelen aan de contentbibliotheken en/of templates.
Let op: Als je een bestaande begeleider ook als deelnemer wilt inschrijven voor een cursus, moet je expliciet de rol STUDENT vermelden. Dit overschrijft niet de begeleidersrol, maar voegt de deelnemersrol ook toe.

Course - Optioneel
Hier vul je op de letter/spatie/teken nauwkeurig de naam van de uitvoering in. Bij het importeren zal de gebruiker, ongeacht de rol, worden ingeschreven als deelnemer voor die uitvoering.
Vul deze kolom niet in als je de deelnemers alleen in de leeromgeving wilt plaatsen, zonder ze in te schrijven voor een uitvoering.

Tip: Wil je een deelnemer inschrijven voor meerdere uitvoeringen? Maak dan ook meerdere rijen aan voor dezelfde persoon. Je kunt er ook voor kiezen om een excelbestand per uitvoering te maken en ze apart te importeren.

Locale - Optioneel
Je kunt een taal specificeren voor de deelnemer. Als je de kolom niet invult, wordt de taal genomen die standaard is ingesteld in de leeromgeving.
Dit zijn de opties:

• en (Engels)
  • nl (Nederlands)
  • de (Duits)
  • fr (Frans)
  • it (Italiaans)
  • es (Spaans)
  • zh (Vereenvoudigd Chinees)
  • sv (Zweeds)
  • pl (Pools)
Let op: Het kan zijn dat een taal nog niet aanstaat in de leeromgeving. Stuur een mail naar support@anewspring.nl om een taal aan te laten zetten.

Group - Optioneel
Voeg deelnemers, begeleiders of mentoren toe aan een bestaande groep. Vul hiervoor het Externe ID van de groep in. Als je deze optie gebruikt, vul dan ook 'STUDENT', 'TEACHER' of 'MENTOR' in bij de 'Role' kolom om de persoon in de juiste groep te importeren.

SubEnvironment - Optioneel Als de optie subbeheer aanstaat in jouw leeromgeving, dan kun je deelnemers ook direct toevoegen aan de juiste subomgeving. Voeg de naam van de subomgeving toe. Als je de rol 'Omgevingsbeheerder' hebt, kun je deze vinden onder de tab Instellingen.

Tip: Bovenstaande persoonsgegevens zijn standaard niet allemaal zichtbaar bij de persoonsgegevens van de gebruiker. Wij kunnen die voor je aan-of uitzetten. Als je hierover contact met ons opneemt, horen we ook graag
- voor wie: beheerder, begeleider, deelnemer en of in het profiel (ook zichtbaar voor andere deelnemers)
- en of het veld zichtbaar, aanpasbaar en/of verplicht moet zijn.

Klaar met vullen?

Sla het dan op als een .csv bestand.

Volgende stap:

• Importeer de gebruikers in aNewSpring.