• Je wilt begeleiders en/of mentoren toevoegen aan een uitvoering.

Welke rol heb je nodig?

Beheerder

Alleen met behulp van groepen kun je begeleiders en mentoren koppelen aan een uitvoering. Het voordeel hiervan is dat je de groep met begeleiders en/of mentoren maar één keer hoeft aan te maken en vervolgens kunt koppelen aan meerdere uitvoeringen.

1) Maak begeleiders- en/of mentorgroepen aan

Klik onder de tab Gebruikers rechtsboven op. Je ziet daarna per groep een tab. De werking van het aanmaken van de groepen is voor beiden hetzelfde.Klik op +Begeleidersgroep of +Mentorgroep om een nieuwe aan te maken, vul in de pop-up de naam in.

2) Voeg de begeleiders/mentoren aan de groepen toe

Klik op de knop Toevoegen om ze in een groep te zetten.

Zie je de gebruiker niet in de lijst staan? Geef hem dan eerst de juiste rol

Begeleiders/mentoren ontkoppelen

Wanneer je per ongeluk de verkeerde gebruiker hebt gekoppeld aan een groep kun je klikken op de knop Ontkoppelen. Wil je meer personen tegelijk uit de groep halen? Dan kun je het beste eerst klikken op Aanpassen. Je kunt meerdere vinkjes tegelijk aanvinken door te klikken en te slepen. Klik daarna op Ontkoppelen

Koppel de subomgeving en andere instellingen (optioneel)

Deze stap is optioneel. Als je een subomgeving koppelt kunnen gebruikers met de rol reseller (die ook toegang hebben tot die subomgeving) de groep koppelen in een uitvoering die zij aanmaken.

Klik hiervoor in de groep op Meer en Koppel subomgevingen.

Geeft toegang tot...

Hieronder vind je de uitvoeringen die gekoppeld zijn aan de groep.

Externe ID

Vul deze in als je begeleiders in een groep wilt importeren.

3) Voeg de groep toe aan een uitvoering