aNewSpring kent in totaal acht verschillende rollen die je een gebruiker kunt geven. Met Rollen kan je bepaalde gebruikers in aNewSpring bevoegdheden geven. Aan de rollen kan je Rechten hangen, waarin je kunt bepalen wat een gebruiker wel of niet mag zien en/of doen.

Ga naar stap 2 als je net handmatig een gebruiker hebt toegevoegd

Of maak eerst handmatig accounts aan voor nieuwe aNewSpring gebruikers

Zoek via de tab Gebruikers de deelnemer in de lijst en klik op Rollen.

1) Selecteer de rollen voor deze gebruiker en klik op update

• Deelnemer: volgt een cursus. (voor elke deelnemer die is geregistreerd bij een cursus, wordt er een licentie afgeschreven)
  • Begeleider: begeleidt een lopende cursus.
  • Auteur: kan educatief materiaal zoals vragen en inhoudsdelen in het systeem plaatsen.
  • Ontwerper: kan van bestaande vragen en inhoud learning journeys in templates aanmaken.
  • Mentor: is de meekijkende derde die de inzet en voortgang van de deelnemers kan inzien. Deelnemers kunnen mentoren op geen enkele manier zien in de learning journey.
  • Reseller: kan toegangscodes voor een cursus aanmaken en de catalogus beheren.
  • Beheerder: beheert de leeromgeving. Hij is o.a. verantwoordelijk voor het aanmaken van contentmappen en het beheren van gebruikers.
  • Omgevingsbeheerder: Heeft de tab Instellingen waar licenties ingekocht kunnen worden.(Dit vinkje is alleen te zien als je zelf ook omgevingsbeheerder bent)
Tip: Weet je niet direct wie je welke rol moet geven? Bekijk dan de gedetailleerde lijst van rechten per rol.

Na het toekennen van rollen verschijnen tabbladen van de rollen die je hebt aangevinkt. https://cdn.elev.io/file/uploads/xl68RQ1IpGLEVwod5WjYWiaDhnCGwfTHcPEaKCpKNUI/Np64VKOaz7j6yI-8F3i0h9reezD6gHG1DY6_LxieWbk/2-CX0.png

2) Stel de rechten in per rol

Klik op de tab per rol:

• Tab deelnemer - Schrijf een deelnemer in voor een uitvoering
  • Tab begeleider - Schrijf de begeleider in voor een begeleidersgroep
  • Tab auteur - Koppel contentbibliotheken
  • Tab ontwerper - Koppel de ontwerper aan de contentbibliotheken die gelinkt (moeten) zijn aan het template
  • Tab mentor - Schrijf de mentor in voor een mentorgroep
  • Tab beheerder - Stel specifieke beheerrechten in
  • Tab reseller: Koppel de reseller aan een subomgeving