• Je wilt een plaats creëren voor deelnemers waarin het niet noodzakelijk is dat alle activiteiten doorlopen worden en er ook geen nadruk gelegd wordt op de volgorde van de activiteiten.
  • Je wilt je personeel toegang geven tot een databank van kennis om hen ondersteuning te geven bij het uitoefenen van hun functie. (Performance support)
  • Je wilt een community opzetten waar deelnemers onder leiding van een expert contact hebben met elkaar.
  • Je wilt deelnemers, na het doen van een training, de mogelijkheid geven om de content te kunnen blijven raadplegen.

Welke rollen heb je nodig?

Ontwerper

Ga naar de tab Templates.

Stap 1) Maak een template aan

Klik op de knop +Template en kies het template type.

In deze tutorial gaan we voor Social learning om een kennisbank te maken met één extra activiteit waarin deelnemers onderling ervaringen kunnen uitwisselen middels de discussiefunctie.

Stap 2) Pas de eigenschappen van het template aan

Zet het vinkje 'Alternatieve styling' aan. Hiermee pas je de interface van de learning journey aan en kun je de deelnemers het gevoel geven dat het niet uitmaakt in welke volgorde ze de activiteiten openen.

Notities geven een waardevolle toevoeging aan deelnemers. Ze krijgen hiermee de mogelijkheid om bladwijzers voor zichzelf aan te maken om snel naar een gewenste pagina te navigeren.

Wanneer je geen gebruik maakt van de MemoTrainer zet je ook het vinkje MemoTrainerstatistieken uit, zodat deelnemers geen voortgang zien voor de kennisopname.

Stap 3) Zet blokken en activiteiten klaar

Nadat je onder de tab Inhoud de content hebt aangevinkt die je wenst te gebruiken in dit template, kun je onder de tab Template de blokken en activiteiten toevoegen.

Voeg voor een kennisbank activiteiten toe van het type Documentatie. Deze zijn vrijblijvend om te doorlopen. Er staat namelijk geen knop Start in het overzicht, maar een knop Bekijk. Je kunt er alleen inhoudsdelen aan toevoegen.

In de Instellingen van de activiteit kun je het vinkje Binnen deze activiteit mag gediscussieerd worden uitzetten en de notities aanzetten.

Tip: Zet de content in secties om een inhoudsopgave te maken die klikbaar is in het overzicht.

Aan activiteiten van het type Documentatie en Les kun je altijd nog content toevoegen of weghalen als het template reeds gepubliceerd is. Zo kun je de kennisbank altijd up-to-date houden.

Stap 4) Haal onnodige widgets weg

Wanneer je een kennisbank maakt, zijn niet alle widgets nodig.

Je haalt ze weg door op het Kruisje te klikken.

Door de resultaten weg te halen, zal de voortgangsbalk verdwijnen in het overzicht.

Widgets zet je terug via de dropdown.

Stap 5) Stel het persoonlijk advies in

Ook een advies boven de activiteiten en aan het eind van een activiteit zal niet nodig zijn. Stel dit in onder de tab tab Template en klap Persoonlijk deelnemer advies open.

Zet bijvoorbeeld alleen de optie Terug naar het overzicht in plaats van doorgaan aan en de rest uit.

Je ziet dan aan het eind van een activiteit de knop 'Terug naar overzicht' in plaats van 'Verder'.

Het resultaat

Met de alternatieve styling is het overzicht clean en simpel; de blokken en activiteiten hebben een beknopte weergave gekregen. Verder staat er geen learning journey leerlijn aan de linkerkant van de activiteiten, zodat deelnemers niet worden geadviseerd wat het volgende is wat ze moeten doen.

In het onderstaande voorbeeld zie je geen advies en zijn alle widgets uitgezet, behalve 'Zoeken'.
En zoals je aan het icoontje ziet, kunnen deelnemers alleen in de laatste activiteit hun ervaringen uitwisselen.