Door PE-online te linken met aNewSpring kun je PE-online ervan op de hoogte brengen dat een deelnemer accreditatiepunten heeft gehaald, na het doen van een online training.

Voor een koppeling brengen we €2400,- per jaar in rekening.

1) Neem contact op met PE-online

Ook PE-online zal kosten rekenen voor een koppeling. Zodra jij hen akkoord geeft, zullen zij je een account en de juiste gegevens geven om de koppeling verder tot stand te brengen.

2) Geef de nodige informatie door aan aNewSpring

Zoals aangegeven in de documenten van PE-online zal je een aantal gegevens krijgen die wij nodig hebben:

• <userID>[wordt u aangeleverd]</userID>
  • <userKey>[wordt u aangeleverd]</userKey>
  • <orgID>[wordt u aangeleverd]</orgID>

In aNewSpring zijn er een aantal custom gebruikersaccountvelden die aangezet kunnen worden. We zullen in de koppeling Custom1 instellen zodat je in dat veld per deelnemer de combinatie van OrgID/BIG-nummer en/of OrgID/Registratienummer kunt invullen die bij PE bekend is.

• Geef aan ons door welke combinatie je wenst te gebruiken en of je één of meerdere OrgID's gaat gebruiken.

Bij meerdere nummers moet je ze komma gescheiden toevoegen in het Custom1 veld van de deelnemers. Op deze wijze:
OrgID/BIG-nummer, OrgID/registratienummer.

OrgID is een nummer dat wordt bepaald door PE Online en is gekoppeld aan een register.

Goed om te weten:
  • Mocht er één OrganisatieID zijn, dan kunnen we dit binnen de koppeling zelf toevoegen en zal er in Custom1 alleen het BIG-nummer en/of registratienummer ingevuld hoeven te worden.
  • Als Custom1 al in gebruik is genomen, zullen we een ander Custom veld gebruiken.
  • Je kunt het veld Custom1 bij de deelnemers ook invullen middels een .csv importbestand. Zie hiervoor ook het artikel Gebruikers importeren.

3) Kies de manier waarop de punten naar PE-online gestuurd moeten worden.

Stel de activiteit in die ervoor gaat zorgen dat PE-online een seintje mag krijgen dat er accreditatiepunten zijn gehaald.

Je kunt dit op twee manieren doen.

a) Stel een cursus afsluitende activiteit in

Ga hiervoor naar de tab Templates, klik op Aanpassen bij een template. Onder tab Eigenschappen vind je de Geavanceerde instellingen

Kies bij Cursus afsluitende activiteit de activiteit die ervoor moet zorgen dat PE een seintje krijgt dat de accreditatiepunten mogen worden bijgeschreven.

Dit kan bijvoorbeeld een les zijn die met behulp van condities beschikbaar komt zodra de deelnemer is geslaagd voor een toets.

Voeg het PE-online ID toe

Dit kun je gelijk doen door op de knop ID toevoegen te klikken. De gegevens moeten uit PE-online gehaald worden en in de onderstaande velden worden ingevuld om de koppeling verder tot stand te brengen.

b) Voeg bij het certificaat in de journey het PE-online ID toe.

Als je in de learning journey een certificaat activiteit hebt toegevoegd, kun je ook bij het certificaat het PE-online ID invullen. Dit doe je door bij de activiteit op Aanpassen te klikken, en via de tab Instellingen naar Geavanceerde instellingen te gaan.

Op het moment dat een deelnemer het certificaat haalt, zal aan PE worden doorgegeven dat de punten geaccrediteerd mogen worden.

Wanneer deelnemers met één learnnig journey voor meerdere registers punten krijgen, zou je voor ieder register een certificaat kunnen klaarzetten waar je andere PE gegevens aan toevoegt.

Je kunt aan een template meerdere uitvoeringen toevoegen waarin je andere certificaten activeert. Zo kun je één learning journey eenvoudig hergebruiken.

Zie hiervoor het artikel Uitvoering instellingen - Tab: Activiteiten

4) De koppeling testen

Als alle stappen zijn doorlopen kan er een test uitgevoerd worden. Schrijf iemand in als deelnemer aan de testcursus en kijk of de punten in PE-online worden doorgegeven als de afsluitende activiteit is afgerond.

Door een test uit te voeren met een template van het type 'demo' zal het je geen licenties kosten.