Het is mogelijk om aNewSpring cursussen in een ander LMS te draaien. Er zijn twee manieren om dat te doen:

• AICC server to server
  • SCORM via de browser

Note: De cursus blijft op de achtergrond in aNewSpring en zal als het ware alleen als iFrame getoond worden in het andere systeem.

Waar kan ik dit inregelen?

Allereerst moet er een uitvoering aangemaakt worden. Klik via de tab Cursussen op +Uitvoering. Onder de knop Meer vind je de optie 'Via een externe oplossing'.
Zie ook het artikel 'Een cursusuitvoering aanmaken'.

AICC server to server

In de cursusuitvoering instellingen kun je dan onderaan de pagina een LMS ID invullen. Klik op Exporteer AICC om een zipbestand te downloaden, waar het LMS ID in verwerkt zal zijn.

SCORM via de browser

Als je een cursus exporteert als SCORM, dan staat in de zip simpel gezegd alleen een linkje in die verwijst naar de cursus. Het template blijft dus draaien in aNewSpring. Bij SCORM loopt de communicatie tussen LMS en content via JavaScript. Als ons platform als (externe) SCORM-content word afgespeeld, dan zal de browser de JavaScript-communicatie tegenhouden omdat de twee kanten van verschillende domeinen afkomstig zijn (Cross Domain Scripting).

Dit betekent dat de browser niet accepteert dat de gegevens van verschillende domeinen komen. Zie hiervoor de onderstaande afbeelding:

Het is aan de beheerder van het LMS om een reverse proxy in te stellen, zodat het lijkt alsof de content toch van hun domein komt. Zie hiervoor de onderstaande afbeelding:

Vervolgens moet de proxy prefix worden ingevuld in de aangemaakte cursusuitvoering. Die moet verwijzen naar het domein waarop het LMS draait.
Klik op Exporteer SCORM om het zipbestand te downloaden.

Dit zipbestand is vervolgens in te lezen in het andere LMS.

Een nadeel van AICC en SCORM is wel dat er geen notificaties vanuit aNewSpring gestuurd kunnen worden. Er is namelijk geen e-mailadres bekend in de omgeving.