Met behulp van SAML kunnen gebruikers vanaf een extern systeem inloggen in aNewSpring. Volg de onderstaande stappen om de koppeling tot stand te brengen.

1) Download de Metadata

Ga hiervoor naar http://[vul je eigen omgeving in].anewspring.nl/saml om de metadata te downloaden.

2) Importeer de XML in de SAML Identify Provider

3) Geef aNewSpring jullie Metadata

Verstuur de metadata naar support@anewspring.nl of geef ons de URL waar we dit zelf kunnen downloaden. Wij zullen dit vervolgens importeren in jullie leeromgeving.

4) Bepaal welke (gebruikers)attributen jullie willen doorsturen

Geef aan welke persoonsgegevens je binnen aNewSpring zichtbaar wilt maken en wat de atribuutnamen zijn van deze gegevens. Wij zullen die vervolgens configureren in de SAML koppeling. We hebben op zijn minst het volgende nodig:

• ID, dit moet uniek zijn per deelnemer en mag niet veranderen. Dit is het kenmerk waarmee een deelnemer in beide systemen ter herkennen is.
  • E-mailadres
  • Voornaam
  • Achternaam

5) Laat optioneel een URL instellen waar deelnemers terecht komen na uitloggen

Als deelnemers in aNewSpring op 'Uitloggen' klikken, komen ze standaard in ons inlogscherm. Als je wilt, kunnen we ze ook uit laten komen in jullie SAML Identify Provider. In dat geval horen we graag wat de URL is waar de deelnemers terecht moeten komen.