In een template maak je een learning journey voor deelnemers met verschillende activiteiten zoals lessen en toetsen.

Ga naar de tab Templates

1) Maak een template aan

2) Werp een blik in het tabje Inhoud

Hier kun je één of meerdere contentbibliotheken koppelen en de vragen en inhoudsdelen selecteren die je in dit template wilt gebruiken.

Kun je als ontwerper geen contentbibliotheken toevoegen? Vraag dan aan de beheerder of hij je toegang wil geven tot de voor jou relevante contentbibliotheken.

Ben je gemaakte content kwijt? Dan is het nog niet geselecteerd onder deze tab.
Zie ook Content selecteren om te gebruiken in template

3) Maak de Learning journey

Klik op het tabje Template. De structuur maak je door blokken toe te voegen. Een blok is een verzameling leeractiviteiten die de deelnemer kan doorlopen. Leeractiviteiten kun je toevoegen door op de + Activiteit te klikken.

Het aNewSpring platform biedt verschillende leeractiviteiten met eigen specifieke eigenschappen:

• Les
  • Documentatie
  • Opdracht
  • Inleveropdracht
  • Video inleveropdracht
  • Toets
  • Assessment
  • Enquête
  • 360 graden feedback
  • Formulier
  • SCORM
  • Externe Activiteit
  • Certificaat

Klik bij de aangemaakte activiteiten op Aanpassen om content toe te voegen. Dat kan onder de tab Activiteit content. Pas de volgorde ook onder deze tab aan door content te selecteren en daarna te klikken op de pijltjes. Klik tenslotte op Update en volgende om het volgende leeractiviteit te vullen met content.

Artikelen die kunnen helpen bij deze stap:

• Welke activiteiten kan ik gebruiken in een template?
  •  Algemene instellingen van activiteiten
  • Tutorial: Hoe maak ik content aan?

3) Test de learning journey

Omdat je niet alles meer kunt aanpassen als een activiteit is gepubliceerd, is het raadzaam om de learning journey goed te testen voor je deelnemers inschrijft.

Je kunt vanuit twee invalshoeken testen. Wanneer je vanuit de template klikt op Testen, dan zie je de hele learning journey zoals deelnemers hem gaan zien.

Klik op Start bij een activiteit om de pagina's te doorlopen. Wil je nog wat wijzigen? Dat kun je gelijk doen via de Aanpassen knop waarmee je in de contentbibliotheek terechtkomt.

Je vind ook een Update en test knop als je een activiteit aan het instellen bent.

In deze testmodus kun je de inhoud niet gelijk aanpassen en moet je eerst weer klikken op Activiteit aanpassen.

Artikelen die kunnen helpen bij deze stap:

• Wat kan niet meer gewijzigd worden na het publiceren?

4) Publiceer de template

Deelnemers kunnen pas aan de learning journey deelnemen als de template gepubliceerd is. Klik hiervoor op de Publiceren knop. Die staat naast de testknop in de template.

Je kunt een template alleen publiceren als alle activiteiten in de learning journey zijn gevuld met content.

Heb je nog niet alle content gemaakt maar wil je deelnemers al wel inschrijven? Dat is geen probleem, publiceer de template en voeg later nog blokken en activiteiten toe die je individueel nog kunt publiceren.

5) Maak één of meerdere uitvoeringen aan