In een template ga je een leerpad maken zoals de deelnemer die gaat zien, met verschillende activiteiten zoals lessen en toetsen.

1) Een cursustemplate aanmaken Klik op de knop + Template onder het tabblad Templates om een template aan te maken.

Stel de eigenschappen in van het template. Meer informatie vind je in het artikel 'Template Eigenschappen instellen'.

Bij het aanmaken kun je een nieuwe contentbibliotheek aanmaken, maar je kunt ook een bestaande contentbibliotheek selecteren als je al content hebt gemaakt. Klik op Creëer om verder te gaan.

Onder de tab Inhoud koppel je een of meerdere contentbibliotheken door op Contentbibliotheek koppelen te klikken. Selecteer vervolgens de vragen en inhoudsdelen die je wilt gebruiken in het template en klik op Update.

Kun je als ontwerper geen contentbibliotheken toevoegen? Vraag dan aan de beheerder of hij je toegang wil geven tot de voor jou relevante contentbibliotheken.

2) Leerpad maken

Klik op het tabje Template. De structuur maak je door blokken toe te voegen. Een blok is een verzameling leeractiviteiten die de deelnemer kan doorlopen. Leeractiviteiten kun je toevoegen door op de + Activiteit te klikken.

Het aNewSpring platform biedt verschillende leeractiviteiten met eigen specifieke eigenschappen:

• Les
  • Documentatie
  • Opdracht
  • Vaardigheidsopdracht
  • Toets
  • Assessment
  • Enquête
  • 360 graden feedback
  • SCORM
  • Externe Activiteit
  • Certificaat

Zie voor de specificaties per activiteit het artikel 'Welke activiteiten kan ik gebruiken in een template?' en 'Algemene instellingen van activiteiten'

Klik bij de aangemaakte activiteiten op Aanpassen om content toe te voegen. Dat kan onder de tab Activiteit content. Pas de volgorde ook onder deze tab aan door content te selecteren en daarna te klikken op de pijltjes. Klik tenslotte op Update en volgende om het volgende leeractiviteit te vullen met content.

3) Testen en publiceren

Klik op de Testen om te zien wat het effect is van de indeling van de cursus.

Deelnemers kunnen de cursus pas volgen als het template gepubliceerd is. Klik hiervoor op de Publiceren knop.

Wanneer een template eenmaal is gepubliceerd, is niet alles meer aanpasbaar. Zie hiervoor Wat kan niet meer gewijzigd worden na het publiceren?

4) Een uitvoering aanmaken

Als het template gepubliceerd is, kunnen alleen beheerders deelnemers aan de cursus toevoegen. Maak hiervoor een uitvoering aan onder de tab Uitvoeringen.

De titel van de uitvoering is uiteindelijk zichtbaar voor deelnemers.
Kies welke subomgeving toegang mag hebben tot deze uitvoering en bepaal de inschrijving methode. Zie hiervoor ook het artikel Cursusuitvoering aanmaken.

aNewSpring raadt ontwerpers aan om gebruik te maken van moderne browsers zoals Firefox, Google Chrome of Safari. Deze browsers werken sneller dan bijvoorbeeld Internet Explorer.