• Er komen vragen voor in de MemoTraining die niet meer relevant zijn.
  • Je komt erachter dat je de MemoTraining in zijn geheel niet meer wilt aanbieden aan de deelnemers.

Welke rol heb je nodig?

Ontwerper

Klik via de tab Templates op Aanpassen bij het betreffende template. Onder de tab Template vind je rechts de MemoTraining widget. Klik daar op Direct MemoTrainbare vragen

A) Schakel specifieke vragen uit

Klap de mappenstructuur open om naar de vraag te gaan en zet het vinkje uit bij de vragen die niet meer gesteld moeten worden. Je kunt ook het vinkje bij de map uitzetten om alle vragen uit de map uit de MemoTraining te halen.

Klik op Update om de wijzigingen op te slaan.

Vragen weer opnieuw activeren

Vragen die niet meer actief zijn, kunnen door weer te selecteren en op Update te klikken weer worden geactiveerd.

B) Schakel alle vragen in de MemoTraining uit

Als je deelnemers helemaal geen MemoTraining meer wilt laten doen, kun je alle vragen deselecteren en op Update klikken.

Als je vragen deactiveert, zullen MemoTrainingen die al klaar staan voor deelnemers niet met terugwerkende kracht aangepast / weggehaald worden. Deelnemers zullen deze eerst moeten doorlopen. Daarna zal er bij de volgende MemoTraining rekening worden gehouden met de wijzigingen.

Verdere instellingen om de MemoTrainer uit de learning journey te halen

Om deelnemers niet in verwarring te brengen met MemoTrainerfunctionaliteiten die zij niet gebruiken, kun je nog het volgende doen.

1) Haal de MemoTrainerwidget weg

Ga hiervoor terug naar het template en klik op het kruisje bij de MemoTrainerwidget.

Je kunt de widget altijd weer terugzetten middels het dropdownmenu naast de + Widget knop

2) Zet de MemoTrainerstatistieken uit

Deelnemers zien in de voortgangswidget standaard een balk voor de kennisopname. Om deze uit te zetten doe je het volgende:

Schakel het vinkje MemoTrainerstatistieken uit in de Eigenschappen tab.