LTI staat voor Learning Tools Interoperability en is een standaard waarmee cursussen, die gemaakt zijn in een bepaalde tool of leersysteem, elders kunnen worden afgespeeld.

In dit artikel vind je hoe aNewSpring als LTI provider ingezet kan worden om je learning journeys af te laten spelen in een ander systeem.

1) Doe een aanvraag bij het support team

Om de koppeling tot stand te brengen is een LTI key en secret nodig. Vraag ons om dat te genereren via support@anewspring.nl en vermeld hierbij het volgende:

• De (sub)omgeving
    Voor elke (sub)omgeving kan één of meerdere keys ingesteld worden.
  • De naam die de LTI configuratie mag krijgen
    Is zichtbaar op de plaats waar je de LTI gegevens kunt selecteren.
  • LMS ID
    Een deelnemer die via LTI binnenkomt krijgt een account in aNewSpring. Om deze deelnemer te kunnen herkennen in beide systemen, krijgt hij een extern ID. Het LMS ID komt voor deze code te staan en zorgt ervoor dat een deelnemer altijd uniek is.

2) Stel een activiteit in die de eindscore doorgeeft aan het andere LMS.

Om aan het andere systeem door te geven wanneer de learning journey is afgerond, kan er een activiteit ingesteld worden die een score via LTI doorgeeft.

Ga hiervoor naar de tab Templates en klik op aanpassen bij het template. Ga via de tab Eigenschappen naar de Geavanceerde instellingen

Stel dan een activiteit in bij Cursus eindcijfer baseren op.

In de LTI standaard is bepaald dat er na afronden een score doorgegeven kan worden tussen de 0 en de 1.

Dus als 80% van de vragen, in bijvoorbeeld een les of toets, goed beantwoord zijn, wordt er 0.8 doorgegeven. Het is aan het LMS om dit weer op de juiste manier te interpreteren.

Wil je ervoor zorgen dat eerst de hele learning journey wordt gedaan voor ze deze activiteit kunnen starten? Zet dan condities in.

3) Haal de LTI gegevens uit aNewSpring

De LTI consumer heeft een aantal dingen nodig:

• LTI link
    Deze verwijst naar een uitvoering in aNewSpring
  • LTI key
  • LTI secret
  • LTI custom parameter (optioneel)

Deelnemers die via LTI gaan deelnemen, zullen worden ingeschreven in de uitvoering. Dus voor je LTI gegevens uit aNewSpring kunt halen, moet het template gepubliceerd zijn en er een uitvoering zijn aangemaakt

Ga naar de Instellingen van de uitvoering.

Vul in de Geavanceerde instellingen een Extern ID in. Klik op Update

Daarna vind je onder Exporteren de nodige LTI gegevens. Hebben wij meerdere LTI keys voor je ingesteld? Dan kun je de juiste selecteren bij Selecteer LTI configuratie.

LTI gegevens met custom parameters
Als het andere systeem custom parameters ondersteund, kun je deze link gebruiken. Je zult ook een custom parameter course mee moeten sturen om ervoor te zorgen dat deelnemers direct terecht komen in de learning journey.

LTI gegevens zonder custom parameters
Met deze variant heb je geen custom parameter nodig. In plaats daarvan wordt het externe ID achter de link gevoegd.

In sommige systemen kun je geen LTI link, key en secret invullen, maar is er alleen een XML veld. Gebruik in dat geval de Basic LTI configuratie.

LTI Deelnemers in aNewSpring

Wanneer een deelnemer via LTI wordt ingeschreven in de uitvoering, zal er ook een deelnemer worden aangemaakt in aNewSpring.
Er zal een voor-, achternaam en e-mailadres worden opgeslagen en het account wordt voorzien van een extern ID. Hiermee wordt een deelnemer herkend in beide systemen zodat hij op een later moment de learning journey kan vervolgen en kan er uiteindelijk een score doorgegeven worden als de afsluitende activiteit is gedaan.

Per nieuwe deelnemer, wordt er een ook licentie afgeschreven.