LTI is een standaard waarmee een koppeling gemaakt kan worden tussen twee leersystemen. aNewSpring is zowel 'Consumer' als 'Provider'.

LTI Provider

Als LTI provider is het mogelijk dat aNewSpring cursussen middels LTI worden afgespeeld in een ander LMS.

De volgende gegevens heb je nodig om de koppeling tot stand te brengen:

- LTI link van de aNewSpring-omgeving:

https://example.anewspring.nl/lti/lti-v1p0/provide

- LTI key
- LTI secret
- Custom course parameter

Stuur een e-mail naar support@anewspring.nl om de key en secret aan te vragen.

De waarde van de custom course parameter is het externe ID van de uitvoering. De parameter kan op 3 manieren meegezonden worden:

• Als deel van de URL
    https://example.anewspring.nl/lti/lti-v1p0/provide/EXTERNID
  • Als een custom parameter
    URL:
    https://example.anewspring.nl/lti/lti_v1p0/provide
    met custom parameter:
    course=EXTERNID
  • Als een parameter in de URL
    https://example.anewspring.nl/lti/lti-v1p0/provide?custom_course=EXTERNID

Je kunt het externe ID instellen in de uitvoering.
Klik hiervoor op Instellingen. Onderaan de 'Instellingen' pagina vind je de Geavanceerde instellingen waarin je een eigen ID kunt toevoegen.

LTI Consumer

Content uit een andere LMS kan in aNewSpring worden afgespeeld.

Maak hiervoor een template aan en klik op +Activiteit om een externe activiteit toe te voegen.

Zet het vinkje aan en vul de link, Key en Secret in die correspondeert met het andere LMS.

Artikelen die je hierbij kunnen helpen:

Hoe maak ik een template aan?