Als je wilt, kun je een eigen domeinnaam gebruiken in plaats van jouwleeromgeving.anewspring.nl. Let er op dat het domein niet zomaar via een veilige verbinding gaat en dat een URL zonder HTTPS niet gebruikt kan worden in onze app, in stap 4 vind je de oplossing.

1) Maak een subdomein aan in je domeininstellingen

Dit moet wel altijd een subdomein zijn van een bestaand domein. Dus stel dat je eigen site www.website.nl is, dan zou bijvoorbeeld elearning.website.nl in de plaats van jouwleeromgeving.anewspring.nl kunnen komen.

2) Pas de DNS-instellingen van je domein aan.

Het subdomein die je wilt gebruiken (elearning.website.nl) moet een CNAME worden van leeromgeving.anewspring.nl. Als je niet weet hoe je dit kunt instellen dan kan het hostingbedrijf van de domeinnaam je daarbij helpen.
Als je gebruik maakt van meerdere subomgevingen, is het heel belangrijk dat je als CNAME altijd de standaard aNewSpring URL kiest, dus op deze manier:

aNewSpring URL
eigen URL
CNAME
Standaard omgeving
leeromgeving.anewspring.nl
elearning.website.nl
leeromgeving.anewspring.nl
Subomgeving 1
klant1-leeromgeving.anewspring.nl
klant1.website.nl
leeromgeving.anewspring.nl
Subomgeving 2
klant2-leeromgeving.anewspring.nl
klant2.website.nl
leeromgeving.anewspring.nl
Als je aangepaste URL een andere extensie (.com, .nl, .be, enz.) heeft dan je aNewSpring URL, neem dan eerst contact met ons op. Het zou kunnen dat de CNAME naar een andere URL moet verwijzen.

Wij zorgen er aan onze kant voor dat deelnemers bij de juiste subomgeving terecht komen en de URL's klant1-leeromgeving.anewspring.nl en klant2-leeromgeving.anewspring.nl zijn niet meer nodig en komen te vervallen.

3) Geef je subdomein aan ons door

Stuur ons een mail via support@anewspring.nl en geef daarin aan welke URL je wilt gaan gebruiken en voor welke subomgeving we die moeten instellen. Door onze instelling zal je naar de juiste subomgeving gaan, ook als je gebruik maakt van meerdere subomgevingen en je dezelfde CNAMES hebt ingesteld.

4) SSL certificaat instellen (HTTPS)

Jouw domeinnaam loopt niet zomaar via een veilige SSL-verbinding. Met SSL wordt vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat de gegevens niet onderschept kunnen worden. Websites die een SSL-certificaat hebben zijn te herkennen aan HTTPS in de link. Onze aNewSpring app werkt ook alleen via een veilige verbinding en daarom is het niet mogelijk om in te loggen met een eigen domeinnaam die niet via HTTPS gaat.

Omdat je eigen URL verwijst naar onze server, werkt de veilige verbinding pas als het SSL-certificaat ook op onze server geïnstalleerd staat.

Wij kunnen het SSL-certificaat voor je regelen.

Om de kosten te dekken, rekenen wij hiervoor 240 euro per jaar.

Dit is inclusief het verlengen van het certificaat wanneer de huidige gaat verlopen.

Je kunt het verzoek voor een SSL-certificaat bij ons indienen. De informatie die we daarvoor nodig hebben is de URL die je wilt gebruiken en voor welke aNewSpring-omgeving.

Om het SSL-certificaat te kunnen aanvragen, zal je domeinnaam gevalideert moeten worden door Amazon Web Services, dat is waar wij onze servers hosten.

Als je bijvoorbeeld elearning.website.nl als URL wilt gebruiken, wordt de validatiemail verstuurd aan het e-mailadres dat is gebruikt om de domeinnaam te registreren. Ook wordt het aan een aantal standaard e-mailadressen verstuurd:

• admin@website.nl
  • administrator@website.nl
  • hostmaster@website.nl
  • postmaster@website.nl
  • webmaster@website.nl

In jouw geval, zal in plaats van website.nl je eigen domeinnaam worden gebruikt.

Als het niet mogelijk is om de validatiemail te ontvangen, is er nog een alternatieve manier via DNS-instellingen. Onze supportmedewerkers kunnen je daarbij helpen.

Nadat de domeinnaam is gevalideerd, kunnen wij het instellen van het SSL-certificaat afronden en zul je snel de leeromgeving kunnen benaderen via HTTPS en je eigen URL.