• Je hebt een grote hoeveelheid templates en uitvoeringen. Met tags maak je hierin een structuur aan.
  • Er zijn meerdere ontwerpers bezig met het bouwen van learning journeys. Om te weten wie waar bezig is, wordt zijn 'naam tag' gekoppeld aan het template waar hij of zij aan werkt. Met de filterfunctie zorg je ervoor dat alleen de templates met jouw naam zichtbaar zijn in het overzicht.
  • Er staan veel templates en uitvoeringen van vorige jaargangen in je overzicht. Je geeft ze de tag 'Oud' en via de filterfunctie zorg je ervoor dat deze templates niet meer in je overzicht staan.
  • Je hebt een aantal uitvoeringen waar je een nieuwe deelnemer standaard voor wilt inschrijven. Je geeft ze dezelfde tag en met de filterfunctie bij het inschrijven vind je eenvoudig de juiste uitvoeringen.

Welke rollen heb je nodig?

• Ontwerper en / of Reseller
    Om tags aan te maken en / of te beheren in de tagcollectie.
  • Beheerder
    Om de tags te zien bij het inschrijven van deelnemers aan een uitvoering.

Ga naar de tab Templates.

1) Voeg tags toe

Je kunt alleen tags toevoegen als je beheerrechten hebt voor een tagcollectie.

Klik bij het template en/of de uitvoering waar je een tag aan wilt hangen op de + .

Of vink er meerdere aan en klik op de Tags knop.

Klik dan op +Tag. Geef hem een naam, een kleur en kies de juiste collectie. Klik als laatste op Creëer.De tags die je aangevinkt ziet staan, zijn ook gekoppeld aan het aangevinkte template. Voeg meer tags toe, of klik gelijk op Toepassen.

2) Tags weghalen

In het overzicht worden de eerste 3 karakters van de tags getoond. Via het tag icoontje zie je de volledige namen, klik op het tag icoon onderaan om tags te ontkoppelen.

Dit kan ook via een bulkactie door meerdere templates aan te vinken en bovenaan te klikken op Tags.

3) Creëer een relevant overzicht met de filterfunctie

Klik het menu bij Filter op open om alleen de templates / uitvoeringen te zien die een bepaalde tag hebben.

Als de knop Filter op een blauwe rand heeft, weet je dat er een filter actief is en niet alles in beeld staat. De filter blijft bewaard zolang je ingelogd bent in aNewSpring.

Deze filter kun je ook gebruiken wanneer je een deelnemer inschrijft voor een uitvoering.