• Je hebt een grote hoeveelheid templates en uitvoeringen. Met tags maak je hierin een structuur aan.
  • Er zijn meerdere ontwerpers bezig met het bouwen van learning journeys. Om te weten wie waar bezig is, wordt zijn 'naam tag' gekoppeld aan het template waar hij of zij aan werkt. Met de filterfunctie zorg je ervoor dat alleen de templates met jouw naam zichtbaar zijn in het overzicht.
  • Er staan veel templates en uitvoeringen van vorige jaargangen in je overzicht. Je geeft ze de tag 'Oud' en via de filterfunctie zorg je ervoor dat deze templates niet meer in je overzicht staan.
  • In de leeromgeving staat het concept subbeheer aan. Voor iedere subomgeving is een collectie met tags toegevoegd die alleen te gebruiken zijn door beheerders die ook gekoppeld zijn aan die subomgeving.
  • Je werkt met resellers die allemaal hun eigen uitvoeringen beheren. Door iedere reseller een eigen tagcollectie te geven, kunnen zij zelf naar eigen inzicht tags toevoegen aan de uitvoeringen, zonder dat anderen dit zien.

Welke rollen heb je nodig?

• Beheerder
    Kan tagcollecties aanmaken en de juiste personen toegang te geven.
  • Ontwerper en of Reseller
    Kunnen tags aanmaken en beheren in de tagcollectie waar ze toegang toe hebben.

Wat is een tagcollectie?

Alle tags die worden aangemaakt komen in een tagcollectie te staan. Hiermee kun je verschillende collecties met tags maken en ervoor zorgen dat niet iedereen alle gemaakte tags in aNewSpring hoeft te zien.

1) Voeg een tagcollectie toe

Alleen degenen met de rol beheerder kunnen collecties toevoegen en beheren.

Klik onder de tab Templates op Tagcollecties.

Er is een standaard collectie die 'Tags' heet waar alle gebruikers met de rol beheerder, ontwerper en/of reseller standaard toegang toe hebben.

In dit voorbeeld gaan we een tagcollectie toevoegen die niet voor iedereen te gebruiken is.

Klik op +Tagcollectie om een nieuwe toe te voegen.

Deze collectie is alleen voor jezelf toegankelijk.

Collecties kunnen alleen verwijderd worden als de tags in de collectie niet meer in gebruik zijn.

2) Geef meer gebruikers beheerrechten

Klik op Beheer om meer gebruikers toegang te geven.

In deze lijst zie je alleen degenen die de rol beheerder, ontwerper en/of reseller hebben.
Met beheerrechten kunnen zij voor deze collectie tags aanmaken, beheren en koppelen aan templates en uitvoeringen.

Gebruik de knop Update om op te slaan en ga weer terug naar het overzicht van je Templates.

3) Voeg tags toe

Je kunt alleen tags toevoegen als je beheerrechten hebt voor een tagcollectie.

Klik bij het template of de uitvoering waar je een tag aan wilt hangen op de + .

Of vink er meerdere aan en klik op de Tags knop.

Klik dan op +Tag. Geef hem een naam, een kleur en kies de juiste collectie. Klik als laatste op Creëer.De tags die je aangevinkt ziet staan, zijn ook gekoppeld aan het aangevinkte template. Voeg meer tags toe, of klik gelijk op Toepassen.

4) Tags weghalen

In het overzicht worden de eerste 3 karakters van de tags getoond. Via het tag icoontje zie je de volledige namen, klik op het tag icoon onderaan om tags te ontkoppelen.

Dit kan ook via een bulkactie door meerdere templates aan te vinken en bovenaan te klikken op Tags.

5) Creëer een relevant overzicht met de filterfunctie

Klik het menu bij Filter op open om alleen de templates / uitvoeringen te zien die een bepaalde tag hebben.

Als de knop Filter op een blauwe rand heeft, weet je dat er een filter actief is en niet alles in beeld staat. De filter blijft bewaard zolang je ingelogd bent in aNewSpring.

Dit is de eerste versie van de tags functionaliteit. Er staat een doorontwikkeling gepland voor de volgende release waarin o.a. het volgende mogelijk gaat worden:

• Tagcollectie kunnen hernoemen
  • Tags kunnen koppelen aan contentbibliotheken, vragen en inhoudsdelen.
  • Meer kunnen instellen op het gebied van beheerrechten bij een collectie.
  • Via de knop 'Tagcollecties' ook de tags kunnen zien van een collectie.
  • Een collectie kunnen koppelen aan een gebruikers via de tab Gebruikers.
    Kan nu alleen via 'Beheer' bij een tagcollectie.