• Je wilt een gepersonaliseerde aNewSpring iPhone en Android app voor je deelnemers.
  • De aNewSpring app onder je eigen naam en met je eigen branding maakt het veel makkelijker om deze te vinden in de App Store en op Google Play.
  • De deelnemer hoeft geen URL in te voeren, maar komt gelijk in de juiste leeromgeving. Na het downloaden van de app kunnen deelnemers direct beginnen met hun cursus.

De kosten voor een custom app zijn €2500,- per jaar, inclusief onderhoud en updates.

Volg de onderstaande stappen om de ontwikkeling van de app in gang te laten zetten

1) Maak een Apple ID aan

Voor de iPhone app is het noodzakelijk dat deze in een eigen developer- en store account komt te staan van jullie organisatie. Dit is een eis van Apple zodra jouw merknaam aan een app verbonden wordt. In dit account kun je aNewSpring ontwikkelaars toevoegen en toegang geven tot alleen de custom aNewSpring app. Support medewerkers van aNewSpring zullen de app store vullen met de nodige teksten en visuals. Dit account bij Apple kost €100,- per jaar.

Als jouw organisatie zich al heeft aangesloten op het Apple Developer Programm, kun je verder gaan naar stap 3.

Ga naar https://developer.apple.com

Klik Create Apple ID.

Doorloop het proces om het account verder aan te maken en log opnieuw in via https://developer.apple.com/

2) Sluit je aan op het 'Apple Developer Programm'

Klik op Join the Apple Developer Programm.

Klik Enroll

Klik Start your enrollment.

Het D-U-N-S nummer kun je eenvoudig en gratis opvragen via bijvoorbeeld http://europe.dnb.com/find-my-DUNS/. Je krijgt hem daarna direct per e-mail toegestuurd.

Kies Company/Organisation en Continue

Selecteer nooit 'Individuals or sole proprietors/single person businesses', want dan kun je ons niet meer uitnodigen als developer.

Vul de verdere gegevens in. Apple gaat nu de gegevens controleren en het kan even duren voor je account klaar is voor gebruik.

Als je eenmaal toegang hebt log je nogmaals in op je Apple developer account.

3) Geeft aNewSpring toegang als 'Developer' voor jouw account.

Klik op People.

Dan Invite people.

Invite as Admins de volgende accounts:

• development@anewspring.com
  • support@anewspring.nl

Vervolgens moet aNewSpring de uitnodiging voor beide accounts accepteren. Ga daarna door naar stap 4.

4) Geef aNewSpring toegang tot iTunes Connect

Log met het aangemaakte Apple ID in op https://itunesconnect.apple.com

Klik op Users and Roles

Klik op + om de developers en ons van support toe te voegen aan iTunes Connect.

Voeg twee accounts toe:

5) Geef de aNewSpring accounts de juiste rollen

Het development account krijgt de rol App Manager en geef support de rollen App Manager en Customer Support. Support zal dan de nodige teksten en afbeeldingen toevoegen aan de app in de store.

Als de app eenmaal is toegevoegd door ons, kun je in dit scherm bij Apps aangeven dat het account alleen toegang mag hebben tot jouw Custom aNewSpring app.

6) Stel de notificaties in per rol

Klik in het overzicht van de iTunes Connect Users op Notifications.

Zet voor het Support aNewSpring account de optie App Status Reports op All Territories

Kijk ook je eigen account na voor de notificaties, voor de admin staan bijna alle notificaties aan, wat niet altijd gewenst is.

7) Vul het formulier in om aNewSpring van de juiste informatie te voorzien

Voordat wij de ontwikkeling van de app in gang kunnen zetten, zullen wij hiervoor de juiste informatie en afbeeldingen nodig hebben.

Hieronder vind je links naar een formulier per taal. Daarvan hoef je alleen de formulieren in te vullen voor de talen die je wilt gebruiken.

8) Stuur aNewSpring afbeeldingen voor de app

We hebben 3 afbeeldingen nodig:

• App icon, 1024 x 1024 pixels
  • Logo, Max hoogte: 250 pixels
  • Splashscreen, 2732 x 2732 pixels, Content area: 1000 x 1000 pixels

Download hier de voorbeelden

9) Stuur aNewSpring een getekende 'Approval'

Voor Google hebben we een bewijs nodig dat wij toestemming hebben om gebruik te maken van jullie naam en logo voor het maken van de app.

Download hier het toestemmingsformulier die je ingevuld en getekend naar ons kunt sturen.

Pas als we alle verplichte informatie en afbeeldingen hebben ontvangen, kunnen wij het ontwikkelproces in gang zetten. Als er vragen zijn, neem dan contact met ons op via support@anewspring.nl.