• Je wilt een gepersonaliseerde aNewSpring iPhone en Android app voor je deelnemers.
  • De aNewSpring app onder je eigen naam en met je eigen branding maakt het veel makkelijker om deze te vinden in de App Store en op de Google Play Store.
  • De deelnemer hoeft geen URL in te voeren, maar komt gelijk in de juiste leeromgeving. Na het downloaden van de app kunnen deelnemers direct beginnen met hun cursus.

De kosten voor een custom app zijn €2400,- per jaar, inclusief onderhoud en updates.

Volg de onderstaande stappen om de ontwikkeling van de app in gang te laten zetten

1) Maak een Apple ID aan

Voor de iPhone app is het noodzakelijk dat deze in een eigen developer- en store account komt te staan van jullie organisatie. Dit is een eis van Apple zodra jouw merknaam aan een app verbonden wordt. In dit account kun je aNewSpring ontwikkelaars toevoegen en toegang geven tot alleen de custom aNewSpring app. Support medewerkers van aNewSpring zullen de app store vullen met de nodige teksten en visuals. Dit account bij Apple kost €100,- per jaar.

Als jouw organisatie zich al heeft aangesloten op het Apple Developer Program, kun je verder gaan naar stap 3

Ga naar https://developer.apple.com en klik op Account.

Klik op Maak er nu een aan.

Doorloop het proces om een Apple ID aan te maken.

2) Sluit je aan op het 'Apple Developer Program'

Ga naar https://developer.apple.com/programs  en klik op Enroll.

Klik Start your enrollment.

Het D-U-N-S nummer kun je eenvoudig en gratis opvragen via bijvoorbeeld http://europe.dnb.com/find-my-DUNS/. Je krijgt hem daarna direct per e-mail toegestuurd.

LET OP: Het kan zijn dat je een melding krijgt dat Two-factor Authentication niet aan staat voor jouw Apple ID. Dit is nodig om verder te gaan, je hebt hiervoor een Apple apparaat (tijdelijk) nodig. Voor informatie over hoe je dit aanzet kun je het support artikel van Apple doornemen https://support.apple.com/nl-nl/HT204915.

Kies Company/Organisation en Continue

Selecteer nooit 'Individuals or sole proprietors/single person businesses', want dan kun je ons niet meer uitnodigen als developer.

Vul de verdere gegevens in. Apple gaat nu de gegevens controleren en het kan even duren voor je account klaar is voor gebruik. Je kunt de voortgang bekijken door in te loggen met jouw Apple ID op https://developer.apple.com/account

3) Geeft aNewSpring toegang als 'Developer' voor jouw account.

Ga naar https://appstoreconnect.apple.com en log hier in met jouw Apple ID.
Klik op Users and Access

Klik op + om de developers en ons van support toe te voegen aan App Store Connect.

Voeg twee accounts toe:

• First Name / Last Name / Email / Roles / Developer Resources
  • Support / aNewSpring / support@anewspring.nl / Customer Support & App Manager role.
  • Development / Department / development@anewspring.com / App Manager / Vink 'Access to Certificates, Identifiers & Profiles.' aan.

Als de app eenmaal is toegevoegd door ons, kun je in dit scherm bij Apps aangeven dat het account alleen toegang mag hebben tot jouw Custom aNewSpring app.

4) Maak een 'app-specifiek wachtwoord' aan en sla deze op

Ga naar https://appleid.apple.com en log in met jouw Apple ID.

Klik op Maak wachtwoord aan... en geef de label een naam. Bijvoorbeeld 'Custom app' en klik op maak aan.

Sla het app-specifieke wachtwoord op en vul deze in bij het formulier zoals beschreven in stap 5.

5) Vul het formulier in om aNewSpring van de juiste informatie te voorzien

Voordat wij de ontwikkeling van de app in gang kunnen zetten, zullen wij hiervoor de juiste informatie en afbeeldingen nodig hebben.

Hieronder vind je links naar een formulier per taal. Daarvan hoef je alleen de formulieren in te vullen voor de talen die je wilt gebruiken.

6) Stuur aNewSpring afbeeldingen voor de app

We hebben 3 afbeeldingen nodig:

• App icon, 1024 x 1024 pixels
  • Logo, Max hoogte: 250 pixels
  • Splashscreen, 2732 x 2732 pixels, Content area: 1000 x 1000 pixels

Download hier de voorbeelden

7) Stuur aNewSpring een getekende 'Approval'

Voor Google hebben we een bewijs nodig dat wij toestemming hebben om gebruik te maken van jullie naam en logo voor het maken van de app.

Download hier het toestemmingsformulier die je ingevuld en getekend naar ons kunt sturen.

Pas als we alle verplichte informatie en afbeeldingen hebben ontvangen, kunnen wij het ontwikkelproces in gang zetten. Als er vragen zijn, neem dan contact met ons op via support@anewspring.nl.