Overal waar je tekst kunt invoeren in aNewSpring kom je de editor tegen. Het ligt aan de plaats hoeveel functionaliteiten er aan staan. Zo ziet de deelnemer bijvoorbeeld minder functies dan de ontwerper.

De auteur heeft de meeste functies tot zijn beschikking en in dit artikel worden de meest bijzondere uitgelegd.

Door met de cursor op een functie te gaan staan, kun je ook zien wat het betekent.

Opmaak

Gebruik de opmaakstijlen om de tekst op te maken. Ze zijn verbonden met de Look & Feel instellingen.

• Normaal = Text font onder het kopje Text fonts and colors

Voor inhoudsdelen en vragen gemaakt met de plus-editor gelden de opties onder het kopje Content parts and plus editor

• Kop 1 = Heading font
  • Kop 2 = Subheading font
  • Kop 3 = Sub-subheading font
  • Alinea en Normaal = Paragraph font

Genummerde lijst

Als je een lijst wilt nummeren met deze functie, komen er standaard cijfers voor de regels te staan. Je kunt dit wijzigen door de CTRL / command toets ingedrukt te houden terwijl je met de rechtermuisknop klikt op de lijst, klik daarna op Eigenschappen genummerde lijstJe kunt daarna kiezen uit het volgende:

• Romeinse kleine letters
  • Romeinse hoofdletter
  • Kleine letter
  • Hoofdletters
  • Cijfers

Opsomming

Als je gebruik maakt van een opsomming, dan zie je standaard een schijf. Pas dit aan door de CTRL / command toets in te drukken en met de rechtermuisknop te klikken op de opsomming om een menu te zien.

Je kunt na het klikken op Eigenschappen lijst met opsommingstekens ook het volgende instellen:

• Cirkel
  • Vierkant

Hyperlinks

Selecteer een stukje tekst en maak er een link van naar een externe internetpagina.

Vul de URL in en de editor veranderd vanzelf het protocol naar HTTP of HTTPS.

Als deelnemers op de link klikken zal de website in een nieuw venster worden geopend.

Je kunt de link weer van de tekst halen door het te selecteren en op het icoontje ernaast te klikken.

LaTeX-formule

Rekenformules voeg je toe met behulp van de LaTeX Editor. Via de website https://www.codecogs.com/latex/eqneditor.php kun je formules maken en de code daarvan in de editor zetten, zodat deelnemers de gewenste formule zien.

Ondersteunend bestand toevoegen

Voeg een PDF of Wordbestand toe als ondersteunend bestand zodat deelnemers dit kunnen downloaden.

Linken naar een ander inhoudsdeel

Klik op dit icoontje om naar een ander inhoudsdeel te verwijzen. Er zal een link verschijnen; als er op geklikt wordt verschijnt het andere inhoudsdeel in een pop-up.

Tabel invoegen

Na het klikken op het tabel icoon verschijnt er een pop-up waarin je kunt aangeven uit hoeveel rijen en kolommen de tabel moet bestaan.

Als je Koppen instelt wordt tekst in die rij / kolom dik gedrukt weergegeven.

Als de tabel in de editor staat, kun je achteraf nog instellingen wijzigen door de CTRL / command toets ingedrukt te houden en met de rechtermuisknop te klikken op de tabel.

Omdat een tabel een vaste indeling heeft, schaalt hij niet mee met de grootte van de pagina. Hierdoor bestaat de kans dat deelnemers in de app, of op een klein scherm, moeten scrollen om alle data te lezen.

Opmaak verwijderen

Als je tekst kopieert en plakt vanuit bijvoorbeeld Word zal de opmaak al verwijderd worden. Mocht er toch nog iets van overblijven, dan kun je de opmaak verwijderen om de tekst consistent te maken met alle andere inhoudsdelen en vragen.

Broncode

Bekijk de broncode om in de HTML modus te gaan van de editor en voeg zelf HTML code toe. Door opnieuw op Broncode te klikken ga je weer terug naar de editor modus.