Ga naar de tab Templates en klap de template open. Klik dan bij de uitvoering op Deelnemers.

Welke rol heb je nodig?

Beheerder of reseller


Welke acties kun je hier uitvoeren?

  1. Deelnemers inschrijven 
  2. Deelnemersgroepen toevoegen
  3. Deelnemers in een deelnemersgroep zetten
  4. Inschrijvingen activeren en uitschrijven
  5. Inschrijving verlengen

a) Deelnemers inschrijven

Voeg via de knop + Deelnemer handmatig een nieuwe deelnemer toe aan de omgeving en schrijf hem direct in voor de uitvoering. Houdt er rekening mee dat er ook een licentie van je saldo wordt afgeschreven.

Als de deelnemers al een account hebben in de leeromgeving, kun je klikken op de knop Selecteer deelnemer


b) Deelnemersgroepen toevoegen

Klik op Selecteer groep om één of meerdere deelnemersgroepen toe te voegen aan de uitvoering. De deelnemers in de groep zullen direct worden ingeschreven. 

Deelnemers krijgen geen notificatie van een inschrijving via een groep. 

Als een deelnemersgroep eenmaal gekoppeld is, kan dit niet meer worden teruggedraaid. Via de tag Gebruikers --> Groepen kunnen deelnemers wel uit een deelnemersgroep worden gehaald. 


c) Deelnemers in een deelnemersgroep zetten

Zijn de scenario's om te werken met deelnemersgroepen niet van toepassing voor jou? Dan kan het nog handig zijn om de deelnemers in een groep te zetten. Als je bijvoorbeeld een rapportage wil maken die gebaseerd is op 'Gebruikers'. Hierin kun je alleen filteren op deelnemers uit een groep. 

Wil je alle deelnemers in de uitvoering toevoegen aan de groep? Zet dan de weergave rechts onderin het scherm op een hoger aantal. 

Vink daarna alle deelnemers aan en klik op de knop Plaats in groep.
Je kunt ze dan toevoegen aan een bestaande of nieuwe groep.

Wanneer je deelnemers toevoegt aan een bestaande groep, zullen ze ook worden ingeschreven in de uitvoeringen die gekoppeld zijn aan die deelnemersgroep. 


d) Inschrijvingen de status 'actief' en 'uitgeschreven' geven

Wanneer je een deelnemer inschrijft, krijgt deze de status nieuw. Als onder de tab 'Instellingen' bij de houdbaarheidsinstellingen staat ingesteld dat de uitvoering voor de deelnemer niet meer te gebruiken is na 1 jaar, dan gaat dit jaar pas in zodra de deelnemer met de learning journey start. 

Vink de deelnemers met een nieuw status aan en klik op Activeren.
Kies voor Uitschrijven als de deelnemer niet meer mag deelnemen aan de learning journey. Hij ziet de learning journey dan als 'inactief' onder home. 

Als je een uitvoering wilt verwijderen, dien je eerst alle deelnemers op inactief te zetten. Dat doe je door de nieuwe deelnemers eerst te activeren en vervolgens uit te schrijven.