Een cursusuitvoering is standaard een jaar geldig omdat de meeste licenties ook een jaar duren. Je kunt de houdbaarheidsinstellingen van de uitvoering achteraf nog wijzigen, ook al zitten er deelnemers in.

Waar kan ik de houdbaarheidsinstellingen aanpassen?

Ga naar de tab Templates en klap de template open. Klik dan bij de uitvoering op Meer en dan Instellingen.

Onder deze tab vind je de Houdbaarheidsinstellingen die je kunt wijzigen. Na het Updaten zijn de instellingen aangepast voor de deelnemers die nog actief zijn in de uitvoering, behalve voor de deelnemers die een eigen einddatum hebben. Dit kun je zien onder de tab Deelnemers.

De deelnemers die de status verlopen hebben, blijven na het wijzigen van de houdbaarheidsinstellingen op verlopen staan. Je kunt ze weer activeren door ze aan te vinken en te klikken op Activeren. Let er op dat als de deelnemer na een jaar nog toegang heeft tot een actieve cursus, er opnieuw weer een licentie afgeschreven.