• Je wilt de leeromgeving opschonen door oude templates en content te verwijderen.
  • Het template klopt niet.
    Niet alles is meer aanpasbaar nadat een template gepubliceerd is. Veel kan opgelost worden door een activiteit te vervangen, maar soms is dat geen optie doordat bijvoorbeeld alle condities niet goed ingesteld zijn.

Nodige rollen om deze tutorial uit te voeren

Beheerder, ontwerper, auteur en reseller.

Voordat je een template kunt depubliceren / verwijderen moet alles ontkoppeld of verwijderd worden wat daaraan gelinkt is, dat kunnen zijn:

• Uitvoeringen
  • Deelnemers
  • Catalogusproducten

Stap 1: Deelnemers uitschrijven

Rol: Beheerder

Ga naar de tab Templates en klap de template open. Klik dan op de naam van de uitvoering en ga naar de tab Deelnemers.

De deelnemers met status 'Nieuw' moeten eerst geactiveerd worden. Gebruik het selecteer alles vinkje en klik op Activeren.

Vink daarna opnieuw alle deelnemers aan en kies de knop Uitschrijven.

Tip:

Mochten er veel deelnemers ingeschreven zijn in de uitvoering, dan kun je het beste eerst de view op 500 zetten voor je de acties uitvoert.

Stap 2: Uitvoering verwijderen

Rol: Beheerder

Ga terug naar de tab Templates en klik onder de knop Meer bij de uitvoering op Verwijderen en ga door naar stap 4.
Volg stap 3 als het nog niet mogelijk is om de uitvoering te verwijderen.

Stap 3: Verwijder het catalogusproduct

Rol: Reseller

Klik onder de tab Reseller op Catalogus. Via de knop Meer kun je het product Depubliceren en daarna Verwijderen.

Tip:

Via de tab Reseller kun je bij de toegangscodegroep klikken op het bolletje 'In gebruik' om te ontdekken welke catalogusproducten eraan gekoppeld zijn.
Die moeten eerst verwijderd worden voordat je de rest van de lijst kunt verwijderen.

Klik op het product om het te Depubliceren. Klik daarna via de knop Meer op Verwijderen.

Stap 4: Template depubliceren

Rol: Ontwerper

Klik onder de knop Meer bij het template op Depubliceren.

Daarna is het mogelijk om het template aan te passen of te verwijderen.

Stap 5: Verwijder de contentbibliotheek

Rollen: Beheerder (Verwijderen van bibliotheek), Auteur (vragen / inhoudsdelen verwijderen)

Om ook de bibliotheek of bepaalde content hierin te verwijderen mag de content niet meer gekoppeld zijn aan een template. Als de gekoppelde template al verwijderd is, kan deze actie direct worden gedaan.

Als 'verwijderen' niet mogelijk is, kijk dan onder de tab Content om te zien welke templates er nog gekoppeld zijn.

Klik op de link om direct naar de tab 'Inhoud' binnen het template te gaan. Ontkoppel dan de content.