In aNewSpring is het mogelijk om verschillende soorten bestanden te gebruiken voor je cursussen/opleidingen. Deze bestanden moeten eerst apart worden toegevoegd of geïmporteerd in je leeromgeving. Dit artikel legt je uit waar en hoe je bestanden toevoegt en verwijdert en wat voor soort bestanden je kunt gebruiken.

Waar vind ik het bestandenoverzicht?

Je kunt op twee manieren de bestanden bereiken. Dit kan via Meer en de optie Bestanden wanneer je onder de Content-tab zit.

Of als je bij een contentbibliotheek op Beheer klikt en gaat naar de tab Bestanden.

Hoe voeg ik een bestand toe?

Klik op de map waar het bestand in moet komen. Bij Inhoudsdelen of bij Vragen (hier heb je de optie Plaatjes en Geluidsfragmenten). Klik daarna op +Bestand.
Kies in het pop-upschermpje het bestand dat je wilt uploaden, kies welke actie je wilt ondernemen indien al aanwezig en klik vervolgens op Upload.
Wil je alsnog de locatie wijzigen? Klik dan op de Locatie om de plaats te wijzigen waar het bestand in moet komen.

Bestanden importeren

Je kunt ook bestanden in grote aantallen importeren in een content bibliotheek. Hoe je dit doet kan je lezen in het artikel 'Content importeren en exporteren'.

Welke bestandstypen kan ik gebruiken en importeren?

Toegestane bestandstypes:

• Afbeeldingen (.jpg, .png, .gif)
  • Geluidsfragmenten (.mp3)
  • Flash-movies (.swf)
  • Downloadbare bestanden (Bijvoorbeeld .doc, .pdf, .exe, .xlsx)

Let op!

Flashbestanden worden niet meer ondersteund door iOS-devices (iPad, iPhone etc.). Mogelijk werkt Flash ook niet goed op andere besturingssystemen.

Spaties in bestandsnamen. Wanneer er spaties in de bestandsnaam staan, bestaat het risico dat de browser de afbeelding niet kan ophalen van de server. Indien er in het te gebruiken bestand een spatie staat, bij voorkeur deze vervangen door een "underscore" "_" teken.

Speciale karakters in bestandsnamen. Zoals bijvoorbeeld &, ?, :, ;, |, \, /, <, >, #, %. In de meeste gevallen accepteert het besturingssysteem deze tekens niet voor een bestandsnaam bij het importeren en zal vaak een foutmelding geven. Voor de zekerheid is het goed om te controleren of de bestandsnaam niet een van deze tekens heeft, alvorens je de bestanden importeert.
Hoe verwijder ik bestanden?

Verwijder ongebruikte bestanden door ze aan te vinken en op de knop Verwijderen te klikken of op het Prullenbak icoontje. De bestanden die in gebruik zijn, kun je niet verwijderen.

Tip: wil je een bestand ergens anders gebruiken? Klik dan met de rechtermuisknop op een bestand en kies voor Linkadres kopiëren. Vervolgens kun je in de HTML-modus in de editor het linkje gebruiken.