Aan een vraag kun je een examenterm koppelen. De term verwijst naar de toetsmatrijs en geeft aan of de vraag een examenvraag is. Als je examentermen gebruikt, kun je later in het template (als ontwerper) toetsen maken met willekeurige vragen.

Voorbeeld: Als je 20 vragen binnen een examenterm hebt, kun je in een toets aangeven dat deelnemers 10 van de 20 vragen moeten beantwoorden. De 10 vragen worden dan willekeurig uit de 20 vragen gegenereerd. Op deze manier kun je een toets genereren die vergelijkbaar zijn met het echte examen.

Let op! Examentermen kunnen niet toegevoegd worden nadat vragen in gebruik zijn genomen in een gepubliceerd template. Bedenk dus van te voren of je examentermen wilt gebruiken in je cursus.

Waar kan ik examentermen maken?

Examentermen kun je op twee manieren toevoegen in aNewSpring. Via een knop onder de tab Content in het hoofdmenu of wanneer je een vraag aanmaakt.

Aanmaken via Content

Klik op de knop Meer achter een template onder de tab 'Content' en klik op Examentermen.

Klik op +Examenterm om termen toe te voegen. In het overzicht kun je vervolgens examentermen verwijderen of hernoemen. Examentermen waar het kruisje grijs gekleurd is, zijn gekoppeld aan vragen en kunnen niet verwijderd worden. Ook kan je door te klikken op het zwarte bolletje onder 'In gebruik' kijken waar de examenterm is gebruikt.

Aanmaken bij vragen

Klik onder de tab 'Pagina's' op Aanpassen bij een vraag. Ga vervolgens naar het tabblad Eigenschappen. Hier kan je een examenterm toevoegen aan een vraag. Je kunt hier een examenterm aanmaken door te typen in het examenterm-invulveld.

Wil je weten hoe je vragen aanmaakt? Bekijk dan het artikel 'Vragen toevoegen'

Hoe voeg ik examentermen toe?

Onder de tab Eigenschappen bij een vraag kun je een examenterm koppelen aan de vraag. Typ een nieuwe examenterm in of selecteer een bestaande via het dropdownmenu.