• Je wilt potentiële kopers van jouw learning journey toegang geven tot een kleine demo, zonder dat dit een licentie kost.

Welke rollen heb je nodig?

Ontwerper, Beheerder, Reseller en Omgevingsbeheerder

1) Maak een template aan

Klik onder de tab Templates op + Template en kies als doel voor de template Het maken van een demo.

Dit zijn de kenmerken van een demo:

• Als deelnemers zich hiervoor inschrijven kost het geen licentie;
  • deelnemers kunnen er 10 dagen in;
  • je kunt maximaal 15 vragen en/of inhoudsdelen toevoegen;
  • je kunt maximaal 1 SCORM-pakket toevoegen;
  • het is niet mogelijk om inleveropdrachten toe te voegen;
  • deelnemers kunnen niet met elkaar discussiëren;
  • er kan geen begeleider toegevoegd worden, maar wel een mentor.

Artikelen die kunnen helpen bij deze stap:

• Welke functionaliteiten kan ik aanzetten in de template?

Uitleg voor de template functionaliteiten kun je vinden in het artikel

2) Tips voor het maken van de demo

Zie voor het maken van een cursusstructuur het supportartikel 'Scenario: Hoe zet ik een simpel leerpad op?'.

Je kunt maar 15 vragen en/of inhoudsdelen toevoegen
Hierdoor is het niet verstandig om heel veel activiteiten aan te maken. Probeer de deelnemers in ieder geval nieuwsgierig te maken naar de rest van de activiteiten en laat ze weten wat ze kunnen verwachten van de volledige versie.

Wil je de MemoTrainer wel of niet demonsteren?
Als je de MemoTrainer wilt demonstreren, kun je het beste via 'Direct MemoTrainbare vragen' vragen toevoegen aan de MemoTrainer. Als de deelnemer start met de demo, kan hij gelijk een MemoTraining doen.

Als je de MemoTrainer niet wilt demonstreren, kun je de MemoTrainer- en Extra oefeningenwidget het beste weghalen door op de kruisjes te klikken in de widgets. Verder kun je de optie Retentietraining met de MemoTrainer uitzetten onder de tab Template-instellingen.

Voeg een extra widget toe
Je kunt de demo extra persoonlijk maken door een introductiefilmpje toe te voegen. Hoe je een widget toevoegt, kun je vinden in het artikel 'Widgets beheren'.

Voeg een enquête toe
Om erachter te komen of deelnemers de uiteindelijke cursus willen kopen, zou je een enquête kunnen toevoegen om dat te peilen. In het artikel 'Welke activiteiten kan ik gebruiken in een template?' vind je instructies hoe je een enquête toevoegt in de template.

Je hebt maar ruimte voor 15 vragen/inhoudsdelen. Je zou daarom één open vraag (evaluatie) kunnen aanmaken waar je meerdere vragen stelt.

3) Publiceer de template en maak een uitvoering aan

Als de template gepubliceerd is, maak dan de uitvoering aan. Dit kun je doen via de tab Templates en dan de knop + Uitvoering.

4) Zet de catalogus aan

Alleen personen met de rol omgevingsbeheerder kunnen onder de tab Instellingen de catalogus beschikbaar maken in uitgelogde staat, en het vinkje Toon beschikbare demo's in catalogus aanzetten.

Voor je een product in de catalogus kunt publiceren, dien je ook een Catalogusbeheerder in te stellen. Dit is een gebruiker die de resellerrol heeft. Bij een product hebben gebruikers namelijk de mogelijkheid om een vraag te stellen, die zullen bij de catalogusbeheerder terecht komen.

5) Voeg de demo toe aan de catalogus

Ga naar de tab Reseller. Maak een catalogusproduct van deze uitvoering en kies voor de aankoopmethode Demo. In dit artikel vind je hoe je dat kunt doen: Hoe gebruik ik de catalogus?

Als je wilt, kun je deelnemers middels een opt-in vragen om toestemming dat hij naar aanleiding van deze demo-aanvraag benaderd mag worden voor gepersonaliseerde aanbiedingen. Dit vinkje zien ze onderaan het formulier om een account aan te maken. In stap 8 van deze tutorial staat beschreven hoe je deze deelnemers kunt benaderen.

6) Plaats de link van de demo op je website

Als je de demo zichtbaar hebben gemaakt in je leeromgeving, staat hij in de catalogus. Om de link te krijgen naar de demo, kun je het volgende doen.

Neem als uitgangspunt de link: http://leeromgeving.anewspring.nl/do?action=addDemoProduct&productId=2

1) Vul in plaats van leeromgeving.anewspring.nl je eigen URL van de leeromgeving.
2) Als je via de tab Reseller op Bewerken klikt bij het product, kun je aan het eind van de URL het 'id' vinden. Vul deze in plaats van de '2' in.

Zet de link naar de demo vervolgens op je website of zet hem in een nieuwsbrief om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen de demo gaan doen en de uiteindelijke cursus gaan kopen.

7) Bekijk de resultaten van de deelnemers

Om de resultaten te zien van de enquête en andere activiteiten, kun je een mentor toevoegen aan de demo. Een mentor kan alleen de voortgang en statistieken bekijken van de deelnemers.
Zie voor meer uitleg het artikel 'Mentor toevoegen aan een uitvoering - toegang tot statistieken'

Als je mentor bent in de demo-uitvoering kun je de antwoorden van de enquêtevraag bekijken door via de tab Begeleiden en de knop Meer te klikken op Voortgang en Resultaten om naar de Cursusstatistieken te gaan.

Klik links in de structuur op de activiteit Enquête, klik daarna op de tab Vragen en klap de vraag open om alle antwoorden te zien.

8) Mail deelnemers die toestemming hebben gegeven om benaderd te worden voor promotiedoeleinden

Je kunt de deelnemers die toestemming hebben gegeven niet direct vanuit aNewSpring benaderen, maar je kunt wel een export maken en de e-mailadressen eruit halen om hen via een mailsysteem te benaderen. Ga hiervoor naar de tab Reseller en klik rechtsboven op de knop Bestellingen

Klik hier op de knop Exporteer bestellingen en kies de data waartussen de bestellingen hebben plaatsgevonden. Na het klikken op OK zal er .csv bestand worden gedownload. De personen waarbij onder de kolom Toestemming 'Ja' staat, mogen benaderd worden.