• Je wilt een nieuw leerpad gaan creëren voor je deelnemers
  • Er is een bestaand template waarop je de nieuwe wilt baseren

Nodige rollen om deze tutorial uit te voeren

Ontwerper

Ga naar de Tab Templates.

1) Voeg een template toe

Een template noemen we ook wel een 'learning journey' omdat je hierin een leerreis gaat maken voor je deelnemers. Om te beginnen klik je op +Template.

Kopieer een bestaand template als je de nieuwe learning journey hierop wilt baseren. Klik hiervoor op de knop Meer en Kopiëren.

2) Geef het template een naam

Deze moet uniek zijn en zal niet voor de deelnemers zichtbaar zijn.

3) Kies een template type en de bijbehorende functionaliteiten

Je kunt kiezen uit 7 verschillende template types en het verschilt per type welke Template functionaliteiten je aan kunt zetten.
In een template van het type E-learning, heb je niet de mogelijkheid om de discussiefunctie aan te zetten.

4) Stel de contentbibliotheek in

Deze stap is alleen mogelijk als je naast de 'Ontwerper' ook de rol 'Beheerder' hebt. Als je alleen ontwerper bent, kun je na het aanmaken van het template naar de tab Inhoud gaan om de contentbibliotheek te kiezen waar jij toegang tot hebt.

In de contentbibliotheek staat alle content die gebruikt wordt in dit template, de inhoud kan hergebruikt worden.

Er wordt standaard een nieuwe contentbibliotheek aangemaakt, maar je kunt ook bestaande bibliotheken selecteren.

5) Geavanceerde instellingen (optioneel)

Hier zijn 3 instellingen.

Externe ID kan gebruikt worden als je koppelt met een extern systeem

'Cursus afsluitende activiteit' en 'cursus eindcijfer baseren op' wordt gebruikt als de cursus afgespeeld gaat worden middels LTI, SCORM en AICC.