• Je wilt een nieuwe learning journey gaan creëren voor je deelnemers
  • Er is een bestaand template waarop je de nieuwe wilt baseren

Nodige rollen om deze tutorial uit te voeren

Ontwerper

Ga naar de Tab Templates.

1) Voeg een template toe

Een template vormt de basis voor verschillende bouwstenen die je nodig hebt om een eigen learning journey te creëren.

Om te beginnen klik je op +Template.

Kopieer een bestaand template als je de nieuwe learning journey hierop wilt baseren. Klik hiervoor op de knop Meer en Kopiëren.

2) Geef de template een naam

Deze moet uniek zijn en is niet zichtbaar voor de deelnemers.

3) Kies het doel van de template

De bijbehorende functionaliteiten worden voor je klaargezet. Heb je hierbij wat hulp nodig? Ga dan met je cursor op het vraagteken staan om per doel te zien wat je ermee kunt.

Als je eenmaal hebt gekozen voor het doel 'Het maken van een learning journey' kun je er alleen nog een demo van maken als je onder de 'tab Inhoud' niet meer dan 15 vragen en/of inhoudsdelen hebt geselecteerd.

Wil je toch alleen de MemoTrainer aanbieden? Verwijder dan eerst alle blokken en activiteiten in de journey.

4) Stel de template functionaliteiten in

5) Stel de contentbibliotheek in

Deze stap is alleen mogelijk als je naast 'Ontwerper' ook de rol 'Beheerder' hebt. Als je alleen ontwerper bent, kun je na het aanmaken van de template naar de tab Inhoud gaan om de contentbibliotheek te kiezen waar jij toegang tot hebt.

In de contentbibliotheek staat alle content die gebruikt wordt in dit template, de inhoud kan hergebruikt worden.

Er wordt standaard een nieuwe contentbibliotheek aangemaakt, maar je kunt ook bestaande bibliotheken selecteren.

6) Geavanceerde instellingen (optioneel)

Hier zijn 3 instellingen.

Externe ID kan gebruikt worden als je koppelt met een extern systeem

'Cursus afsluitende activiteit' en 'cursus eindcijfer baseren op' wordt gebruikt als de cursus afgespeeld gaat worden middels LTI, SCORM en AICC.